Tukholma on aina hyvä idea

                                       * oman rahan reissu, Tavolata illallinen saatu *

Tulipa tehtyä huikea irtiotto rakkaan siskon ja kahden esiteinin kanssa, irtiottolokaatio OLI niinkin ihana kuin vanha kunnon Tukholma. Vihdoinkin, n 2,5 vuoden tauon jälkeen sitä pääsi ulkomaille, hassusti koko matka tuntui lähes epätodelliselta K:n jälkeen! Risteilyn järkkääjä oli mun sisko. Ihanin. Kaunein. Höpötein. Luotettavin. 

Ekan illan kohokohta itselleni (ja meille kaikille) oli Tavolata, joka on ehdoton lemppariravintolani laivoilla. Alkupalaksi valitsin italialaisen Buffala-mozzarella salaatin, eikä se koskaan petä, herkkua oli tälläkin kertaa. Pääruuaksi söin oikein kunnon pihvin uusilla perunoilla - taivaallista sekin! Lapset söivät mm. alkupalat kasviksilla ja natchoilla, hampparin ja kanapastaa. 

Illallisen jälkeen  kirmasimme melkein suoraan aurinkoiselle yläkannelle, jossa kevät näytti parhauttaan, ja samaan syssyyn nukkavieruinen olokin alkoi pikku hiljaa karsiutua nahoista. 



Cin cin- rosekausi avattu

Tavolataherkkuja



Koska universumi alkaa tauon jälkeen olla bestikseni, törmäsimme siskon kanssa pianobaarissa aivan mahtavaan, hulvattomaan porukkaan, jotka olivat niin hauskaa seuraa, että saimme nauraa sielumme kyllyydestä, osa meistä tanssia myös. Ihan priceless. 

Uusi aamu valkeni Tukholmassa aurinkoisena, kuinkas muuten, vaikka väsy painoi.  Ei muuta kuin aamukahvit ja brekua naamaan ja seuraavana kohteeena oli sympaattinen ABBA museo Grönä Lundin kupeessa (bussi 67 menee perille). Muutaman tunnin visiittiin mahtui roppakaupalla hervottomia hetkiä ja heittäytymistä, saimme mm. kokeilla omia (epävireisiä) laulu - ja tanssitaitojamme osallistumalla erilaisiin Abba taltiointeihin. 

Tukholmassa aika on valitettavasti rajallinen ja loppuaika käytettiin syömiseen, sekä Uniqlo ja Arket visittiin. Totta toki myös kevään must Kungsträdgården kirsikkapuineen koettiin. Taianomainen paikka!  




Paluumatkalla kotiin oli aika harrastaa kevyttä shoppailua, hajuvesien nuuuhkimista ja meikkien mallaamista. Täytyy sanoa, että tykkään kauheasti Siljan avarasta, valoisasta taxfreesta, jossa oli houkutuksia ihan kunnolla. Ekokosmetiikka oli myös hyvin edustettuna ja lempimerkiltä Madaralta + Mossalta löytyi alennettuja tuotteita. Muutama juttu piti saada....koska olemme worth it. 

Yksi paluuillan kohokohtia oli myös kerrassaan huikea Euroviisukimara SHOW, joka oli oikeasti tajunnan räjäyttävä. Huikeita esiintyjiä ja tanssijoita, kimaltavia asuja (näin visualistina nautin kovasti), parhaimpia kappaleita tällaiselle euroviisufanille. 


Tavolatan sisäfile <3

Koska ulkomaille lähteminen on harvinaista herkkua, ihmisten ilmoilla olo, meren tuoksuttelu, herkuttelu, skumpsuttelu ja uusiin hersyviin ihmisiin tutustuminen tuntui erityisihanalta - ja olinkin risteilyltä kotiin tullessani henkisesti uudestisyntynyt ja virkistynyt.

Ja mukeloita unohtamatta: kun kysyimme esiteineiltä mikä oli reissussa parasta: vastaus oli simple as that YHDESSÄOLO. Ehdottomasti viiden tähden risteily, kaikki neljä olimme samaa mieltä. Superduper kiitos maailman parhaalle reissuseuralle


Tää ABBA.n biisi on huikea, en ollut aiemmin kuullut. Kiitos ABBA museolle vinkistä. 

Valoisaa vappupäivän iltaa!

Rakas koikkelo ❤️


Kesäkurpitsalasagne 5/5

6 comments

  1. Ihanaa, että teillä oli noin onnistunut risteily! Todellakin universumi nyt tiesi, että mihin osoitteeseen pitää laittaa piristystä.

    Meidänkin vapussa oli parasta yhdessä olo. Tai ehkä yhdessäolo oli kakkonen ja ruoka ykkönen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä universumi tietää nää jutut. Hah ruoka ja yhdessäolo on molemmat bestest.

      Poista
  2. Ihana reissu teillä ollut! Tuonne Abba museoon pitäisi kyllä itsekin päästä käymään.
    Mukavaa viikkoa sinulle Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tykkäisit ABBA museosta, ABBAa tuli kuunneltuna erityisesti lapsuudessa.
      Ihanaa viikkoa!

      Poista
  3. Tavolta munkin lemppari laivoilla ja Abba museo oli mahtava. Kivaa viikkoa Taru. <3

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!