Viikkoraportti

                                                             * kirja pr näyte* 

Viime viikolla:

- pääsin töissä orastavasti tositoimiin, nyt kun kollega jäi vuorotteluvapaalle

- iloitsin siitä, että maanantaina oli IHANAA palata töihin

- valmiit lounaat olivat taas niin parhautta, en varmasti kyllästy niiden ihanuuteen koskaan. Jatkoin kasvisruoka-linjalla, varsinkin kun kasvislounas kustantaa vain 6 e. Erityisen herkkua oli bataatti-halloumivuoka, joka oli kaikessa yksinkertaisuudessa niin maukasta. Mietin, että tätä voisi tehdä kotonakin,  parahultaisesti netin syövereistä löytyi resepti

- aloitin kesätauon jälkeen teen juonnin ja mielestäni se on auttanut siihen, etten ryystä liikaa kahvia varsinkaan iltapäivällä. Muutoksen seurauksena mieli on ollut rauhallisempi, vatsa kiittänyt, enkä ole ollut niin ylikierroksilla iltapäivän kofeiiniruiskeen jäädessä väliin.

- olen miettinyt viime aikoina herkkyyttäni ja sitä, että ylivilkas ja rikas mielikuvitukseni lähtee helposti laukalle, välillä näen ikäviä skenaarioita siellä missä niitä ei välttis ole. OK, epämukavassa tilanteessa kauhukuvat ovat kai aika tavallisia mielen kummallisuuksia, mutta uusin oivallus on ollut se, että rikasta mielikuvitusta voi käyttää myös tietoisesti rauhakuviin. Miten hyvin asiat voivat mennä? Jos jokin menee pieleen, seuraava juttu varmasti onnistuu. Hyvä on aina mahdollista. MIKSi oi miksi, sitä liian usein näkee niitä kurjia vaihtoehtoja?

- mainion "periaatteen naisen" IG tarinoista inspiroituneena aloin katsoa MTV:ltä The Harlins sarjaa, ja olihan se nyt ...ainakin hetkellisesti suorastaan koominen. Rakkaus on ihanaa, ja olen aidosti onnellinen ko parin onnesta. Mutta jos kommukaatio perustuu pelkkiin "voi rakas, olet ihana, rakastan sua"  "olen Suomen menestyneinen ja parhaiten palkattu ohjaaja", "Niin oletkin", hiukan nostelen kulmakarvojani. 

- olin taas äärimmäisen epäsosiaalinen viikonloppuna, mutta se tuli tarpeeseen. Pesin pyykkiä, siivosin, luin ihanaa kirjaa Paperipalatsia, vastapainoksi myös pötköttelin, ulkoilin, katsoin suoratoistopalveluita. Ja yhdet päikkäritkin vetäisin, puhdasta nautintoa. Ehkä viisautta on levätä, jos/kun sitä tarvitaan!



- iloitsin siitä, että ystävä avautui ja luotti muhun

- turkkilainen ravintola Newroz Puhoksen ostoskeskuksessa oli ilostuttavan hyvä

- sunnuntaina keli oli vallan absurdi. Aluksi hikoiltiin painostavassa 30 asteen helteessä, suorastaan ahdisti koko helle.  Kuin taikaiskusta alkoi infernaalinen ukkonen, kaatosade ja siihen vielä jättikokoiset rakeet. Luonnon voimat ovat jotain niin voimakasta, ne pistävät ihmisen miettimään omaa pienuuttaan ja antavat asioille perspektiiviä. 

VIIKON ASUINSPIS:  Tämä Arketin simppeli mekko ihastutti. 


Hyvänä kakkosena HM Midimekko 85 % viskoosia. 


Ja hurjan kiva yhdistettynä tikkiliiviin. klik

VIIKON KIRJA:  

Paperipalatsi (Tammi 2022) on kirja, jota ei malta päästää käsistään, kun sen on aloittanut. Samalla se on kirja intohimosta, rakkaudesta, traumoista ja perheiden tuhoavista salaisuuksista.  Se on myös kertomus puhumattomuudesta, ajatuksista, jotka ovat jääneet sanomatta, vuosi toisensa jälkeen.
Hetkittäin tunsin turhautumista kirjan hahmojen valinnoista ja etäisyydestä toisiinsa, kuitenkin kirja piti lukijan otteessaan viimeiselle sivulle saakka. Lämmin suositus.





VIIKON AJATUS:

My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style.

Maya Angelou

Verratonta elokuun vikaa viikkoa, murut! Torstaina on SYYSkuu, iik!


2 comments

  1. Mahtavaa, että tuntui ihanalta mennä töihin maanantaina. Minulle tuo on aika harvinaiseksi käynyt tunne. Yleensä ei huvittaisi, mutta on kuitenkin pakko. Varmasti piristäisi, kun onnistuisin raahatumaan ihan fyysisesti toimistolle paikan päälle ja siellä saisin minäkin valmista lounasta.

    Sunnuntain rankka raekuuro oli kyllä varsinainen spektaakkeli. Näin elämäni suurimmat rakeet.

    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Nää sun viikkorapsut on ihan parhaita. Kiva koota kuulumisia näin. Olisipa meillä töissäkin hyvää ruokaa, välillä menee koko päivä porkkanaraasteella :)
    Ihanaa viikkoa Taru <3

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!