Mökillä marraskuussa - uudenlainen kokemus

En muista, että olisin ollut KOSKAAN mökillä marraskuussa, joten rasti seinään. Olin viikon jäljiltä uuvahtanut ja säätiedotusten mukaan lauantaille oltiin luvattu 14 c ja aurinkoista. Kyselin jo etukäteen pojilta halukkuutta mökkeilyyn ja vastaus oli heti ei, mutta yllättäen sain heiltä kannustusta yksin lähtöön. Ja niin siinä kävi, että olin koiruuksien kanssa mökillä ilman tietokonetta (!!)  ja ilokseni voin raportoida muutaman huomion:

- hiirukaisten jätöksiä löytyi yllättävistä paikoista, esim jääkaapin päältä. Miten ne ovat sinne hyppineet? Olivatko kyseessä hyppyhiiret/rotat?

- jännä huomio, mökillä OLI välillä OIKEASTI täydellisen hiljaista. Muutama hanhien lennokas lentonäytös, naapurin remonttiäänet ja joutsenien tervehdys, muutoin en kuullut lintujen laulua ja hetkittäin tunsin olevani avaruudessa. Ja se kaikki hiljaisuus, yksinkertaisuus, tila ja tyhjyys tuntuivat rauhoittavalta ja raikkaalta. Kaupungissa en tätä tunnetta aina, jos ollenkaan tavoita. 

- uikkailin monta kertaa saunasta ja seurana oli maailman paras saunakamu Kongo. Vesi oli 6 asteista eli helvetin kylmää. Mutta se olo saunan jälkeen, ei sitä voi sanoin kuvailla, se pitää kokea. 

- mökkinaapurit olivat metsästämässä pyitä - piti ihan googlettaa mikä on tämä pyy




- koko päivän ulkonaolo ja raikkaan ilman hengittäminen tuntui taivaalliselta 

- mökki oli täynnä epätoivoisesti vapautta hakevia, kimpoilevia kärpäsreppanoita. Yritin toki päästää niitä ulkoilmaan, huonosti onnistuen. 

- en tehnyt ruokaa yhtään! Karjalanpiirakoita, ruisleipää ja valmisruokia kului.

- teimme pitkiä lenkkejä koirien kanssa. Se on jännä miten marraskuun alhaalta tuleva valo tuo esiin ennennäkemättömiä, yllättäviäkin löytöjä. Sammalikkoja, kaatuneita puita, kivirykelmiä, naapurin risukasoja.   

Valoisaa viikkoa, murut <3



7 comments

  1. Oi, kun pääsisi mökkeilemään. Vanhempieni mökki on kesämökki ja se on laitettu jo ns. talviteloille. Ajattelin kyllä, että ajelen tällä viikolla vielä mutkat päiväseltään mökillä. Jisin termarista teetä ja katselisin järvelle, keräilisin käpyjä ja oksia metsästä, hohhoilisin ja haahuilisin pihalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OI niin toivon, että pääset vielä mökkeilemään tai edes sen lähelle, teet ja kävyt kuulostavat niin hyvältä! Meillä myös kesämökki ja talviteloilla, eli juomavesi kaivosta ja vesi saunaan järvestä. Mutta niin hyvää teki. Iloa uuteen viikkoon!

      Poista
  2. Itsekseen olo, uinti, saunominen ja koiralenkit kuulostaa niin hyvältä. Ehkä viikonloppuun kuului myös kirja ja kynttilät? Jokatapauksessa, hieno vkl. Nyt alkaneeseen viikkoon jotakin pientä ilokasta tämän harmaan keskelle <3

    VastaaPoista
  3. Kynttilät eivät kuuluneet viikonloppuun (olivat loppu), mutta laitoin pihalle sellaisia "roihuja" :D en tiedä niitten nimeä. Antoivat kivasti tunnelmaa <3 Ja kirjoja oli toki mukana, niiden lukeminen mökillä on jollain hassulla tavalla myös erilaista kuin kaupungissa. Tunnelma, mielerauha tms? Iloa viikkoon murmeli!

    ps ja hei bongailin isoja KIVIÄ sun inspiroimana. Aika monta löytyi, metsäkauriita myös....

    VastaaPoista
  4. Toi teidän mökki on niin se sun sielun paikka <3 Ihanaa kun pääsit sinne vielä.
    Kivaa viikkoa Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on mun tuki ja turva elämän aallokossa. Ihanaa viikkoa Outi <3

      Poista
  5. Kuulostipa ihanalta ja voimauttavalta ja juuri sellaiselta mitä en osaisi tehdä. :) JA mitä? Ei konetta mukana? Mitä sä teit :)

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!