Parasta juuri nyt

                                   ** Kirja pr näyte ** 

- Suomen kirkkaimpiin pop-tähtiin kuuluva Sanni julkaisi tällä viikolla odotettua uutta musiikkia. Ainakin Haukilahden rantaan - kappale on taattua Sannia!

- Bogilla on sujunut asiat hyvin uudessa potentiaalisessa kodissa. Parasta on se, että olemme koekodin kanssa olleet joka päivä yhteydessä, puheluin, kuvin ja videoin.  

- eilen ensi-iltaan tullut Hiljainen tyttö oli ihana, koskettava, visuaalisesti täydellinen, ehdottomasti pieni suuri elokuvahelmi, jonka kruunaa nuoren Catherine Clinchin ensiesiintyminen  Cáitin roolissa. Nenäliinat mukaan! Trailerin voit katsoa täältä

Hiljainen tyttö on hillitty mutta tunteikas draama, joka sijoittuu Irlannin maaseudulle ja kertoo koskettavan tarinan erään pikkutytön käänteentekevästä kesästä vuonna 1981. Monilapsisen perheen vanhemmilla on haasteita ruokkia koko lapsikatras ja uusi vauvakin on tulossa, joten vaitelias Cáit-tytär (Catherine Clinch) passitetaan kesälomaksi kauas sukulaisten maatilalle, täysin toisenlaiseen kotiin, mukanaan vain päällään olevat vaatteet. Sukulaispariskunnan (Carrie Crowley ja Andrew Bennett) huomassa Cáit saa vihdoin kokea olevansa rakastettu ja turvassa. Tytölle teroitetaan, ettei tässä kodissa ole salaisuuksia, kunnes eräänä päivänä hänelle selviää, ettei se ollutkaan totta. (Lähde Finnkino)


- eräs blogimaailman herranterttu on mennyt naimisiin! Onnea muru teille molemmille, niin happy for you!

- kävin ennakkoäänestämässä ja tunsin itseni hetkellisesti mallikansalaiseksi

- kuka rakastaa mustaa huumoria tai Project mama -blogia, huuda hep. Ainakin minä kailotan täysillä "hep"! Katja Lahti on lahjakas kirjoittaja!

Ei mitään vakavaa (Tammi, 2023) on  romaani keski-ikäisestä naisesta, joka tekee avioeron jälkeistä surutyötä, etsii uutta identiteettiä ja alkua eron jälkeen ja haparoi Tinderin kummallisessa ihmemaassa. Miltä tuntuu kun tunnistaa pitkästä aikaa omia halujaan, pieniä ja isoja? Miltä tuntuu tulla "ulos kaapista” oman eron kanssa ja miten kertoa asiasta ystäville, tutuille ja sukulaisille ja missä vaiheessa?

Avioeron jälkeen Julia herää todellisuuteen, jossa hän on paljon muutakin kuin äiti ja projektipäällikkö. Hän asuu vuoroviikoin perheen yhteisessä kodissa ja sitten taas omillaan, joten aikaa jää myös seksin, seuran ja uuden rakkauden etsimiseen. Onneksi sitä varten on Tinder, tuo sovellus täynnä mahdollisuuksia. Mutta miten siellä käy naisen, joka vasta opettelee nykydeittailun alkeita eikä yhtään tiedä mitä haluaa? (lähde Tammen sivusto)

Tykkäsin erityisesti siitä, että kirja oli realistinen, tarttumapintaa löytyi itsellenikin todella paljon!   Katja kirjoittaa suorasukaista, konstailematonta tekstiä ja hänen luomansa henkilöt ovat osuvia. Tykkäsin kirjasta erityisesti ajankuvauksena ja lämminhenkisen huumorintajuisena välipalana! 4 miinus tähdykkää.    


Valoisaa viikkistä, murut!


2 comments

  1. Ihanan paljon parhaita asioita ja tuo leffa pitää ehdottomasti nähdä. Ihanaa myös se, että Bogilla sujuu uudessa kodissa mallikkaasti.
    Kaunista alkavaa viikkoa sinulle Taru <3

    VastaaPoista
  2. SUlla on ihanan kultturelli elämä kun niin paljon näet leffoja ja teatteriesityksiä. ELi taas oli hyviä parhauksia. Ton Katjan kirjan haluan lukea ehdottomasti. Veikkaan et samaistumiskohtia löytyy.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!