Kannattaako tehdä päätöksiä intuitioilla?

Olemme asuneet vuokralla kohta vuoden. Asunto on ihana mutta vuokra hipoo taivaita, varsinkin maaliskuun korotusten vuoksi. Olen toisella silmällä etsinyt meille uutta (omaa) kotia koko alkuvuoden ja käynyt katsomassa monia kohteita. Kun kyseessä on iso ja tärkeä päätös, sitä ei tietenkään halua tehdä mitään hätiköityä.  

Lissabonissa satuin katsomaan etuovi.comia ja sieltä löytyi symppis, remppaa tarvitseva koti, joka tuntui ja näytti heti hyvältä. Juu asunto ei olisi heti muuttovalmis, mutta näin heti sen potentiaalin ja silmissä vilisi kaikki ideat ja renoveerauskohteet. Parhautta oli myös se, että isommat rempat tässä 1960 luvun tuotoksessa oli tehty. Myös hintapyyntö oli suht kohtuullinen ja uusi mahdollinen koti olisi poikien koulun lähellä. 

Matkan jälkeen kävin katsomassa asuntoa ensin yksin, sitten uudestaan läheisten kanssa. Kiitos ihanat tyypit!

Toinen käynti vain vahvisti fiilistäni. Tässä voisi olla meidän uusi koti. Tämä tuntuu kodilta. 

Ensin mietin, että olenko hullu? Onko järkevää tehdä päätöksiä intuitioilla, näin pikaisesti?  Pitäisikö himmailla, miettiä, vatuloida...ja toisaalta nopeat syövät hitaat? Jos oikeat energiat tuntuvat luissa ja ytimissä ja heti ensisilmäyksellä, miksi odottaa?

Joten tänään tein tarjouksen asunnosta, perästä kuuluu. Wish me luck. "Jokainen tsäänssi on mahdollisuus!"

Kuva 

Ilokasta vappua, murut!10 comments

 1. Nyt peukut pystyyn, että saat tuon asunnon! Kehotan luottamaan omaan intuitioon - se nimittäin usein ohjaa juuri oikeaan suuntaan. Itse teen todella monia päätöksiä luottaen omaan intuitioon. Ystäväni ovat joskus kysyneet millä perusteella olen kahdesta vaihtoehdosta valinnut juuri sen toisen. Usein minä olen vastannut, että olen luottanut intuitiooni, joka on ohjannut minua. Kaikkea ei tarvitse osata selittää järjellä vaan "niin vain pitää toimia tai tehdä". Linkkaan sinulle tähän todella hyvän artikkelin intuitiosta. https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/intuitio-mielen-supertietokone

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo, sun peukut auttoivat <3 Intuitio rulettaa, vuosi vuodelta uskon siihen yhä enemmän. Kiitos myös linkistä, loistava teksti.

   Poista
 2. Intuitiolla varmaan koteja löydetään, mutta kyllä tässä selvästi on järkeäkin käytetty. Pidän peukkuja et tarjous menee läpi. Ja sit, OMA KOTI 🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä onnneksi myös järki pelaa :D Ainakin vielä...

   Poista
 3. Pidän peukkuja, että tulee kaupat.

  Minulla on sellainen järjen ja intuition sekoitus. Isoissa päätöksissä pitää olla järkiperusteet mutta päätöksen pitää myös tuntua hyvältä. Jos on yhtähyviä vaihtoehtoja, niin intuitio ratkaisee.

  Asunnonostossa minä kyllä tiedän sisäänastuessa, että onko kohde mulle sopiva vai ei. Hra Kepponen tietää, kuinka tuskaista on kanssani asunnonhaku :) Meille on kyllä käynyt niin, että jouduin antamaan järjelle periksi ja jättämään unelmatalon ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, järki ja intuitio yhdistelmä on toimivin. Ja toki asuntokauppoja ei kannataan tehdä pelkällä intuitiolla,tai ainakin riskit kannattaa kartoittaa.

   Parisuhteissa joutuu välillä tekemään kompromisseja, näin se menee, C'est la vie. Ehkä teille tulee uusi unelmakoti kun lapset ovat lentäneet pesästä?

   Poista
 4. No nyt pidän peukkuja pystyssä, että saisitte oman mieluisan kodin.
  Mukavaa vappuviikonloppua sinulle Taru <3

  VastaaPoista
 5. Joskus kyllä kannattaa 😀. Todennäköisesti tämä onkin sun uusi koti.
  Mekin kerran ostettiin talon hetken mielijohteessa. Hyväksi päätökseksi se osoittautui loppujen lopuksi.

  VastaaPoista
 6. Todennäköisesti epäilemättä OLIKIN meidän uusi koti!!!! Tarjous meni läpi, niin happy! Iloa viikkoon Nadine <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!