"Kyllä mä vielä ainakin 5-10 vuotta elän"

Oltiin Kongon kanssa iltalenkillä eilen klo 21. Siinä katuvalojen loisteessa huomasin pienen mytyn kahden parkkeeratun auton välissä, ensin ajattelin se oli musta jätesäkki. Siinä makasi nuori ehkä max 18 v nainen. Hän oli pukeutunut diskoasuun, minihame ja nahkatakki päällä, näytti siistiltä, pitkät kiharat hiukset. Käsilaukku oli levällään maassa ja vieressä oli avattu kaljatölkki. Kysyin, oletko kunnossa ja sain vastauksen joo lepään vaan vähän. Sanoin, että nyt on jo viileä et voi jäädä tähän makaamaan.

Ei vastausta. Sanoin, että hei soitan sulle nyt ambulanssin, en voi jättää sua tähän. Näppäilin 112, ja naisääni vastasi. "Kysy tytöltä onko hän ottanut muuta kuin alkoholia ja että onko hänellä turvallinen paikka minne mennä". Tässä vaiheessa nainen nousi haparoiden maasta, horjui kuin pajun vitsa tuulessa, hoiperteli eteenpäin. "Ei, en ole ottanut muuta kuin alkoholia, en halua sairaalaan, siitä ei ole mitään apua." Sovittiin 112 kanssa, että palaan tarvittaessa asiaan. 

"Oot niin ihana kun välität", hän sanoi. Katsoimme toisiamme silmiin, hän hymyili.

Kysyin tytöltä onko kaikki ok? Joo on, vähän vaan masennusta ja raskasta. Sanoin, että kaikilla meillä on välillä.  "Asiat järjestyvät vielä"....vaikka mistä hitosta minä sitä tiesin, sanoin sen vain lohduttaakseni häntä. Minulla ei ollut mitään aavistusta miltä tytöstä tuntui tai mitä hän kävi läpi.

Halasimme, ehkä kymmenen sekuntia, ehkä vähemmän.  "Kyllä mä vielä ainakin 5-10 vuotta elän," hän sanoi, katsoi mua suoraan silmiin yrittäen esittää iloista ja hörppäsi avatusta tölkistä olutta. 

Hän hoki vielä monta kertaa kertaa "oot niin ihana, kun välität. Sulla on niin ihana koira."  

Jäin katsomaan hänen peräänsä.  Hän jatkoi hoipertelua bussipysäkille ja näin hänen nousevan bussiin. 

"Kyllä mä vielä ainakin 5-10 vuotta elän," hän sanoi. Sanat porautuivat mun tajuntaan, noin nuoren ihmisen sanomana. Vähän itketti, tytön ja koko ihmiskunnan puolesta. 

Kuva Kat Smith

10 comments

  1. Ihanaa kun välitit. Uskon, että vaikka tyttö oli humalassa, hän tulee muistamaan teidän kohtaamisen.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Taru <3

    VastaaPoista
  2. Tyttö oli oikeassa. Olet ihana kun välität <3. Suurin osa on varmaan kävellyt tytön ohi ja katsonut muualle. Toivon kovasti, että tytön olotila oli tilapäinen ja elämässä on vielä paljon iloa ja toivoa.

    VastaaPoista
  3. Hienoa, että välitt ja tsekkasit tilanteen. Toivottavasti tytöllä on tänään parempi päivä.

    VastaaPoista
  4. Joskus just tällaisilla pienillä välittämisen kohdilla, voi olla suuri merkitys ❤️ Ihana, että kohtasit hänet! T. JOnna

    VastaaPoista
  5. Upeaa, että pysähdyit ja välitit tytöstä. Niin meidän kaikkien pitää tehdä jos toinen tarvitsee apua eikä vain kävellä ohi. Koskaan kun ei voi tietää milloin itse on tuossa samassa tilanteessa eikä kukaan auta. Minä autan aina koska ketään ei saa jättää heitteille ja kävellä vain ohi ♥

    VastaaPoista
  6. Koskettava tapaaminen. Hienoa että välität.Välitit. Annoit voimaa ja sait itsekin ❤️😘

    VastaaPoista
  7. No nyt muakin itkettää. Olet todella ihana ihminen, tyttö oli oikeassa! ❤️

    VastaaPoista
  8. Ihana sinä kun pysähdyin, autoit, kohtasit. Sydän sydän sydän.

    VastaaPoista
  9. Ihana sinä❤️ kun pysähdyit ja välitit, mutta surullinen tarina,jolla toivottavasti jatkuu paremmin.

    VastaaPoista
  10. Kiitos, että välitit. Nuoria, joilla on paha olla, on pelottavan paljon. He ovat maamme tulevaisuus, joten tytön kommentti "Kyllä mä vielä ainakin 5-10 vuotta elän" pysäytti. Pidetään huolta toisistamme.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!