Parasta juuri nyt

 - en ollut ymmärtänyt kuinka väsynyt olen, joten viimeistään pääsiäinen pitkine vapaineen sen mulle kertoi. Nukuin melkein joka päivä klo 11 saakka ja voi luoja se oli ihanaa. Nukkuminen on parhautta, kun se sujuu, eikä herää aamuyöstä murehtimaan. Ja akkujen lataus & löllöttely & lukeminen tulivat just oikeaan saumaan.  

Lissabon v 2017

- ei pääsiäinen mikään helppo kuitenkaan ollut. Oli välillä yksinäisiä hetkiä, mistä toki voin syyttää  vain omaa itseäni. Olin itse jättänyt pyhien ohjelman avoimeksi, koska harkitsin mökille lähtöä. 

- pakko se on myöntää, alkuvuosi 2023 oli raskas. Kaiken itkun, luopumisen ja huolen koettuani ja siitä pikku hiljaa ylitse päästyäni, on outoa, miten (suht) selkeää kaikki voi olla tuhruisen jakson jälkeen. Miten hirveän helppoa onkaan olla, jos ei yritä olla mitään muuta tai enempää tai vähempää kuin on. On vaan. 

Ja jos kohta ei tunnukaan selkeältä, ei tarvitse kuin kääntyä hetkeksi sisäänpäin. Kysyä: "Hei sinä siellä sisälläni. Mitä sinä haluat?"

- Bogilla on asiat hyvin. Hän on erittäin rakastettu ja  yhden koiran kodissa. 

- tämä TVOF kappale 

- Yle Areenan Beledweynen etsivä. Kyllä ruotsalaiset osaa...ja suomalaiset myös! Sarjan ohjaajana on taitavista taitavin suomalainen Zaida Bergroth, joka on  kerännyt mainetta mm. Tove-elokuvallaan.

Kun sääntöjä rikkonut entinen syyttäjä Tilda Renström on uudessa työssään karkottamassa turvapaikkaa hakevaa miestä, tämä osoittautuukin poliisitutkinnan neroksi. Pian käynnistyy yhteistyö, joka voi hyödyttää heitä molempia. Ruotsalainen rikossarja. (Detektiven från Beledweyne. Ruotsi, 2023.) (Lainaus Yle Areenasta)

Sarjan ilo(tai ei niin ilo)läiskä on sen toinen päähenkilö syyttäjä Tilda Renström. Hän on harvinaisen narsistinen, itsekeskeinen, suorastaan ällöttävä ja röyhkeä. Tildan vuoksi sarja on pakko katsoa loppuun, milloin Tilda tajuaa omaa käyttäytymistään? Vai ymmärtääkö koskaan? 


- ensi viikon reissu parhaassa nais- ja tyttöenergiaseurassa. 

Valoa viikkoon, siskot!2 comments

  1. Minä tykkään etsiväsarjoista :) Pitääpäs kurkata tuota kehumaasi sarjaa.

    Lepo ja ohjelmaton elämä tekee välillä niin hyvää. Minä olen sortunut liialliseen ohjelmaan, mutta kun on aina niin paljon houkutuksia ja perheeseen liittyviä menoja.

    VastaaPoista
  2. Kandee tsekata toi sarja, Tilda on kaikessa kamaluudessaan virkistävän erilainen 40+ ikäinen naisetsivä! Lisää tällaisia rooleja sarjoihin!

    Sä olet kyllä maailman energisin ihminen, ihailen suunnattomasti. Olisiko se avantouinti joka antaa virtaa ;)?

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!