Lissabon on ihana

 Mitä jäi mieleen Lissabonista:

- syöminen. Ruoka oli kauttaaltaan ihanaa!! Erityisesti ihastuin salaatteihin, jotka olivat kaikki niin täykkyjä. Ehdoton suosikkini oli halloumisalaatti, jossa oli mm. halloumia, avokadoa, bulguria, granaattiomenaa, pinaattia,  porkkanaa, punajuurta ja päärynää. 




- ihmisten aitous, sydämellisyys ja ystävällisyys. Ihan esimerkkinä kun kysyimme metrossa ohjeita jotta löydämme oikean "linjan", eräs mies lähti saattamaan meitä. Toinen auttoi meitä löytämään taksin, kun sille tuli äkillinen tarve (joku urpo= minä oli suunnistanut väärään suuntaan the kalaravintolaa etsiessä). Hotellimme respassa paikkailtiin Hotels.comin mokaa täydellä sydämellä. Olimme varanneet ja maksaneet matkan aika päiviä sitten, mutta kun saavuimme hotellille bookkausta ei löytynyt. Ekan yön nukuimme postimerkin kokoisessa huoneessa, minkä jälkeen saimme loppulomaksi junior sviitin. 
- aurinko, meri ja lämpö. Parhaimpana päivänä oli asteita 25 c, ja se oli niin ihanaa. Jokin pieni musta aukko mussa imi valoa ja lämpöä, niin että henkisesti heräilin talviunilta. 
- en pahemmin shoppaillut, mutta tein huippulöydön Zarasta: Birkenstockeja muistuttavat koko nahkaiset sandaalit 45 e.


- kaupungissa osataan tehdä leivoksia. Klassisin oli Belem-leivos eli Pastel de nata. Ohuen, rapean taikinareunan sisällä lämmintä vaniljakiisseliä muistuttavaa pehmeää täytettä. Kyytipoikana bica, eli Portugalin vastine espressolle. Oma lempparini oli munkki, jonka sisällä oli vaniljakiisselitäytettä. Taivaallista!
- Portugalin rannikko - niin kaunis!
- Lissabon on merenantimien luvattu ihmemaa,  esim meriahven (11 e)  oli jumalallisen hyvää!  Jos matkustat Lissaboniin, mene autenttiseen Casa dos Passarinhos- ravintolaan. Paikka oli täynnä paikallisia, se jos jokin on loistavan ravintolan merkki.
- vino verde eli vihreä viini (vinho verde) on Luoteis-Portugalissa valmistettava viinityyppi. Kevyt ja kuiva maultaan, todella hyvää ja naurettavan halpaa. Casa dos Passarinhosissa puolikas karahvi maksoi 4 e. 
- ihmisten seuraaminen kahviloissa - onko mitään parempaa? Varsinkin jos sulla on paikka auringossa. 
- Lissabonin rosoisuus, kaupunki on täynnä kontrasteja, sympaattisesti ränsistynyt ja värikäs! 
- kiljusten herrasväkimeiniki, joka oli pinnalla ihan joka päivä. Eläköön höpsöys, erilaiset mielipiteet ja toilailu!
- meidän matkaporukka (iät 11-78 v). Oli erilaisia toiveita, mielipiteitä mutta sumplittiin ne hyvässä hengessä. 








Lissabon on mun ehdottomia suosikkikaupunkeja Euroopassa, ennustan että tämä reissu ei jää viimeiseksi. 

Valoisaa viikkoa, siskot!


13 comments

  1. Mikä nerokas teksti hotellihuoneen kyltissä. "Having the time of my life" kuulostaa ihan kuvailemaltasi matkalta.

    Veikkaan, että vappuna saaat(te) loihtia pöytään maukkaita matkamuistelusalaatteja portugalilaiseen tapaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi se lämpö, valo ja ennen kaikkea IRTI arjesta, se oli taivallisen ihanaa!!
      Salaattibuumia pitää ehdottomasti jatkaa <3 Iloa Annukka!

      Poista
  2. Postauksistasi huomaa että sekä paikka, että matka itsessään olivat aivan ihania.
    Kaunista loppuviikkoa sinulle Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkat tekevät aina hyvää, erityisesti se, että pääsee arkikuvioista hetkeksi pois. Iloa viikkoon Outi <3

      Poista
  3. Kiva kuulla, että reissu oli onnistunut! Lissabon on kyllä hieno kohde.

    VastaaPoista
  4. Oletko kokeillut Faroa? Sintraa? Albufeiraa? Jos sä muuten tykkään Portugalin meiningistä, niin käy ihmeessä katsastamassa näitä paikkoja. Algarven rannikon Falesia-rantaa pidetään maailman yksi kauneimmista. Me asuttiin siellä vuoden ennen Maltalle muuttoa. Se seutu on todella hurmaavan kainista. Meno on ehkä rauhallisempaa kuin pääkaupungissa, mutta katsottavaa silti riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi jos kukkaro sallisi lähtisin heti Farolle tai ihan minne vaan Portugaliin. Laitatetaan mietintämyssy surisemaan :)

      Poista
  5. Houkuttelevasti kerrottu. Tekisi miele mennä sinne. Kerran olinkin vuorokauden mut mieliin lähinnä jäi kuin meidät ravintolassa houkuteltiin flirttailemalla ottamaan vaikka mitä ja me nuoret tyhmät tytöt saatiin jäätävä lasku.
    Mutta kaunis kaupunki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kandee tsekata, jos vaan intoa/aikaa löytyy! Ja suht edukas kaupunki myös!

      Poista
  6. Lissabon on kyllä ihana paikka! Olisi haaveissa, muttaa sinne ensi vuonna pitemmäksi aikaa. Miettinyt pitkään Espanjan ja Portugalin välillä, mutta nyt olen viimeaikoina innostunut enemmän Portugalista. Espanja tuntuu jo jotenkin niin nähdylle, mutta Portugaliin muuttaminen tuntuisi enemmän seikkailulta :) Et olisi sattumalta kiinnittänyt huomiota siihen, että oliko siellä kioskeissa tai muissa kaupoissa nikotiinipusseja/nuuskaa? Vähän mietityttää miten siellä pärjää näin nikotiiniaddiktina jos niitä ei saa ostettua sieltä :D

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!