Life’s too F***ing Short

Nyt kun eläinlääkärimaksut alkavat erääntyä, ja ylihuomenna on taas tulossa uusi lasku (tikkien poisto), eikä laskun maksajasta ole tietoa, tarvitsen vahvasti egobuustia. 

Otin eilen kirjahyllystäni jo muutaman kerran luetun kirjan: Janet Street-Porterin ”Tee mitä haluat” (Life’s too F***ing Short) - ehkä sille oli tällä hetkellä tilausta. Tätä kirjaa ei kannata tavata varauksetta, (tai lukea sitä kuin raamattua), mutta kyllä siitä jonkinlaista egobuustia saa. Kirja on ehdottoman raikas ja erilainen. Tämä kirja sa sinut nauramaan ja haukkomaan henkeä. Mikä kirjassa sitten kiehtoo? Suorasukaisuus, häpeilemättömyys ja rehellisyys. Kirjailija sutkauttaa totuudet suoraan, kursailematta hän käy läpi kaikki elämän keskeiset alueet, halki, poikki ja pinoon!

Janet Street-Porterin sanoma on: älä suostu huijattavaksi! Keskity olennaiseen! Älä ihmeessä… tuhlaa satasta kasvorasvaan/ …älä anna naurettava trendipellen leikata tukkaasi/…älä yritä mahtua xs-kokoisiin vaatteisiin/…älä aloita päivääsi kolmella greippisiivulla/…usko, mitä miehet sanovat/…hermostu niistä miljoonista tavoista, joilla miehet voivat jättää tekemättä sen, mitä heiltä on pyydetty/…käytä aikaasi tunne-elämän vatvomiseen/…vietä aikaa tylsimysten kanssa/…noudata sääntöjä, joihin et usko.

Elämästä pitää nauttia, koska sitä ei riitä tuhlattavaksi. Kuka nyt haluaisi surkean elämän? Janet ei kuuntele paskaa, eikä ota sitä vastaan. Eikä pitäisi kenenkään muunkaan. Älä tuhlaa vääriin asioihin. Älä jumita väärään työpaikkaan. Tee elämästäsi parempi. Itseluottamus on tärkein ominaisuutesi, julistaa Street-Porter. Sen avulla kestät ja hyväksyt myös sen, että saatat joutua irtisanotuksi, kun yritykset vähentävät henkilöstöään. Eipä silti, kuka haluaisikaan hapantua yrityksessä, joka ei tarjoa etenemisen mahdollisuuksia, hän toteaa.
Kuva

"Elämä voi olla parempaa. Herätkää, ottakaa elämänne omiin käsiinne! Maksaako vaivaa olla työpaikalla pompoteltava tottelevainen tyttö tai muuten elämässään nysverö?"  No, ei!

Jos on kiltin tytön syndroomaa ajoittain poteva nainen niin kuin minä, tällaiset kirjat tuovat hitusen uhmakkuutta ja tietynlaista pontta. Joskus sitä voisi vaatia, joskus sitä voisi olla päällepäsmäri, tuoda itseään esille eikä taka-alalle, kehua varauksetta. Jos vaikka tänään!? Sitä kohti!

Kirjasta ei löytynyt vastausta sille, miten eläinlääkärilaskut saadaan maksettua, mutta pientä voimaantumista tapahtui. 


6 comments

  1. Kyllä tuossa tilanteessa kaikki voimannuttava tuki tulee tarpeeseen! On tuo hirvittävä tuplastressi ensin rakkaan lemmikin eloonjäännin puolesta ja sitten vielä maksut.

    Ikävää, jos pitää alkaa oikeusteitse vaatimaan korvauksia :( Olen myös ymmärtänyt, että jos vastaaja elää yhteiskunnan tukien varassa, käy usein niin, että ulosottoa ei pystytä tekemään, koska vastaaja on kyseisellä hetkellä varaton. Vaikka jonkinlaiseen ulosmittaukseen päästäisiinkin jää kuukausikorvaus helposti kymppeihin, mikä ei auta lyhyellä tähtäimellä eläinlääkärimaksujen kanssa yhtään. Vielä tänä päivänä monelle kuitenkin ulosottomerkintä toimii viimeistään pelotteena, koska on paljon töitä, joihin tehdään kevyt tai ihan kunnon turvaselvitys ja ulosottomerkintä on este työlle.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kepponen hyvistä pointeista. Niiden avuilla mennään eteenpäin!

      Poista
  2. Löysitpä säpäkän tyypin kirjan. Kuulostaa kiinnostavalta ja hauskalta. Toivon että kirja edesauttaa sitä, että koiran laskut maksaa ne, jolle ne kuuluu. 💪💪💪

    Btw, toi kuva oli ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää Janetti on aivan hillitön ja pienesti mun luksusmuijaidoli. Tack, mustakin kuva on ihana!

      Poista
  3. Pitääpäs etsiä käsiin tuo kirja, olen kaivannut jo vähän aikaa ajatusmaailman korjaamista parempaan suuntaan :) Luin vasta nyt teidän pikkuisen kuulumisesta. Ihan tuli huono olo tapahtuneesta.

    VastaaPoista
  4. Wau, tosi kiinnostava kirja! Allekirjoitan joka sanan. 😊 Ja etenkin nyt, kun elämä ei ole itsestäänselvyys.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!