Parhaat vinkit kaamosta vastaan

Viime viikot ovat tuntuneet suorastaan liisteriltä. Ilmassa ja päässä on ollut alakuloa, tahmaa ja väsymystä. Aamuisin olen herännyt uuvahtaneena, katsonut ikkunasta ulos, harmaa, sumuinen ja sateinen sää ei päivä toisensa jälkeen ns. inspiroi, enemmäkin lannistaa.  OK, no aamupala, kahvi ja koiralenkki on saanut mut ylös ja työntekoon, mutta olo on silti ollut "plääh". Siihen päälle vielä jatkuva paleleminen, niiskutus, tukkoisuus, hartiajumi jne, tein jo koronatestin x2, mutta ne olivat negatiivisia. Nyt taitaa vaan olla pöpöjä liikenteessä.  

Patsastelua koska miksi ei

Marraskuu on se pahin kuukausi mulle, pian edessä on taas veljen syntymä- ja kuolinpäivä, jolloin  kaipaus nousee pintaan. Nyt jos koskaan, tarvitaan elämäniloa tuottavia ja energioita nostattavia tietoisia valintoja elämään. Piti ihan kirjata niitä ylös:

- näin 50 vuoden kokemuksella iloiset tapaamiset tai kulttuuririennot ovat aina varma valinta. Tällä hetkellä kiinnostelee Kansallisteatterin Juhlat ‒ ja elämä siinä sivussa ja Pokka pitää Tampereen komediateatterissa.

- ulkoilu ja/tai liikunta. Liikuntaa harrastan liian vähän, mutta kävelylenkit on, pysyy ja pitenee, varsinkin kun Kongon jalka alkaa olla melkein kuin uusi. Sen kyllä heti huomaa, kun liikkuu vaikka vain 30 min, instant "piristyminen" on taattu! 

- (maltilliset) jouluvalot (ei mitään ameriikan tyylisiä!) ja kynttilöiden polttaminen! Monilla naapureilla on jo jouluvalot parvekkeella, itse vielä harkitsen. Ei kuitenkaan kannata tehdä mitään hätiköityä!

- "pinnalliset" mutta silti tärkeät asiat, esim punainen huulipuna tai kynsilakka.  

- tankkaa valoa, heti kun aurinko vähänkin pilkistää

- kirkasvalolamppu. Mistä tahansa sitä valon rippeitä saa, sieltä niitä otetaan.

- käy kampaajalla tai hemmotteluhoidossa.

- ole itsellesi armollinen, möllötä viltin alla, syö suklaata, lue hyvää kirjaa/katso netflix maratonia -ilman huonoa omatuntoa! Löllöilyäkin tarvitaan!

- käy leffassa, valitse mielellään ilokas tai huumorintajuinen vaihtoehto. Ainakin Kaurismäen uusi kiinnostelee.

- marraskuun lopulla on työpaikan pikkujoulut. Aion säteillä ja blingblingata hinnalla millä hyvänsä ja tanssia kuin viimeistä päivää.

- YLE Areena on täynnä älyttömän hyviä brittisarjoja, kannattaa tsekata esim superjännä Viides käsky, Manhunt ja Fifteen-Love. Kaikki erinomaisia!

- joulun odotus - ja fiilistely, jos on jouluihminen

- ei tarvitse siivota liikoja, koska (olematon) valo on armollinen

- huumori. Se on ollut viime aikoina kateissa, mutta esim siskon ja poikien kanssa se välillä nostaa päätään.

- syö hyvin ja suht terveellisesti. Edelleen olen tehnyt paljon keittoja, salaatteja ja aamuisin aina vaan puuroa, en kyllästy!

Onko sinulla vinkkejä kaamosta vastaan?

Valoa ja rentoa Pyhäinpäivää! 

NAm, kestosuosikki


Kreikkalainen kanavuoka NAM, resepti

Tonnarisalaatti



2 comments

  1. Hyviä vinkkejä!
    Lisätäänpäs listaasi vielä kylmäuinti :)

    VastaaPoista
  2. Arvostan noita sun terveellisiä ruokia, joissa näkyy viitseliäisyyskin. Hyvin vinkkejä muutenkin. SUn sarjavinkit yleensä toimii :)

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!