Parasta juuri nyt

                                Kirja pr näyte

-  tämänhetkisen olotilan hyväksyminen. Olen hyväksynyt sen, että voimavarani ovat tällä hetkellä rajalliset ja se on kuulkaas vapauttanut ihan kauheasti energiaa -  hyväksyminen on siis the juttu. Miksi ihmeessä pitäisi yrittää olla pirteä, jos ei ole?? Vastaan itse itselleni - ei tarvitse. Nyt on näin, ehkä ensi viikolla toisin. 

- keveys ja huumori. Olen alkanut katsoa kepeitä tai hauskoja klassikkoelokuvia sieltä sun täältä. Kuka muistaa lähes unohdetun klassikon Cluelessin (ja pääosaesittäjä Alicia Silverstonen), katsoin sen eilen. Clueless on täydellinen elokuva, josta tulee aidon voimaantunut olo. Elokuvan salaisuus on elokuvan päähenkilö Cher, joka on nuori nainen vailla minkäänlaista angstia, hän on Marilyn vailla neurooseja, söpöliini, joka ei ole vamppi eikä uhri. Hän on nykymaailman kukka, joka on huolettoman tyytyväinen itseensä. Niin raikasta! Kenellä tulee mieleen naistenleffa, jossa pääähenkilö on täysin tyytyväinen itseensä? Mulla ei tule mieleen kovinkaan montaa....noh ehkä toinen lempielokuvani Amelie?

- viikonloppuna katsoin myös toisen ikisuosikin Being Julia- elokuvan. 

"Being Julia" on oodi teatterille ja siellä oleville diivoille, ikääntyneille naisille, voimaantumiselle, naisten neuvokkuudelle ja omanarvontunnolle. Erityisesti elokuva on kuitenkin hurraa-huuto Annette Beningille. Hän kertakaikkiaan säkenöi, kipinöi ja on koko elokuvan sydän. Pisteitä myös siitä, että elokuva on suunnattu yli 40 v ikäisille ihan jo vaihteen vuoksi, sillä suurin osa elokuvista nykyään on suunnattu 25-vuotiaille.

Elokuvan loppu on yksi kaikkien elokuvien parhaimmistoa! Summa summarum;  Annette Beningin olisi pitänyt voittaa roolistaan Oscar.

- varasin vihdoin ja viimein 50 v lahjaksi saadun 60 min hemmotteluhoidon. Koska olen sen arvoinen. 

- ostin pitkän harkinnan jälkeen itselleni Jyskin alesta painopeiton 7 kg, Nukuin eilen ensimmäiset unet peiton alla ja se oli ihanaa, ihan kuin olisi karhun halauksessa nukkunut. Rakastan.  

- ensi viikolla on pikkujoulut, niin odotan että pääsen laittautumaan, herkuttelemaan ja tanssahtelemaan glitteriä nenän päällä petteripunakuonona!

- Britney Spearsin Nainen minussa luettu.  Kirjassa Spears käy läpi tapahtumia, kuinka hänen menestyksestään halusi hyötyä koko lähipiiri. Näin teki oma perhe, entinen aviomies Kevin ja ex-poikaystävä Justin. Muistelmasta piirtyy surullinen kuva lähes koko elämänsä julkisuuden valokeilassa olleesta poptähdestä, jonka henkinen hyvinvointi ei pysynyt jatkuvassa myllytyksessä mukana. 

Kirja on osittain avoimen tuntuinen mutta osittain HYVIN mustavalkoinen. Kun Britneyn läheisten näkemyksiä ei kerrota, sitä alkaa miettiä, mikä on totuus. Onko esimerkiksi kaikki syyt holhouksen alaiseksi joutumisen perusteista kuultu?  

Eniten jäin kuitenkin pohtimaan,  ettei maailmantähteys teini-iässä ole kenenkään mielenterveydelle hyväksi, millään asteikolla. Suunnaton suosio on nuorelle kohtuuton psyykkinen stressi ja taakka. Siitä aiheutuu high-elämyksiä, joiden veroisia normaali elämä ei pysty millään tarjoamaan. 

Toivon sydämestäni tälle tarinalle onnellisen lopun. 

Valoa meille kaikille, enää alle 1,5 kk jouluun!



Väriä elämään! Kuvat Pinterest

Tää keltainen takki!!





3 comments

  1. Olet oivaltanut jotain tärkeää. Olotilat pitää hyväksyä ja tunteet tuntea ja rypeä. Jos yrittää pinnistellä, niin se ei auta yhtään. Mutta olotilan hyväksyntä auttaa. Nekin menee ohi. Olotilat.
    Törkeän ihania asukuviavtaas. Haluan nuo kaikki vaatteet.

    Halaus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin samaa mieltä. Eva Dahlgren sanoi joskus jossakin haastattelussa, että kun hän on alakuloinen hän "antaa" neg. ja surun tunteiden tulla, ei pistä hanttiin, rämpii siinä jonkun aikaa ja jatkaa sitten matkaa.

      Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!