Because I'm worth it

Alkuvuoden teema on ollut myös (sisäinen ja ulkoinen) hyvinvointi ja  "Because I'm worth it"- motto, joita molempia olen toteuttanut tuuman ja toimen tyttönä monellakin eri saralla. Kävin n. 3 v tauon jälkeen jalkahoidossa. Se oli ihanaa hemmottelua, mulla on kuulemma "siistit" jalat ja nyt on jalkapohjat kuin vauvan peppu. 

Hammaslääkäriä olen vältellyt viimeiset 2,5 vuotta, mieluummin nuolisin bussia kuin menisin sinne. Tällä viikolla uskaltauduin pelkojeni tyrmään ja  yllättäen se olikin ihan OK. Multa porattiin yksi reikä ilman puudutusta, eikä tuntunut missään. Olin hyvin ylpeä reippaudestani. Ensi viikolla on vielä hammaskivenpoisto. Vielä pitäisi hoitaa pois alta, 50 v. papakontrolli ja kampaaja. 

Viime viikon pakkasissa iho on ollut kovilla. Olen valehtematta rasvannut kasvoja ja käsiä varmaan 3 krt päivässä. Myös Lumene Valo kosteuseerumi (pr näyte) on ollut päivittäisessä käytössä. Cerave Retinolivoide on uusi hankinta, raportoin kunhan olen perusteellisesti tutustunut. K18 hiusseerumi on muuten ihan täykky omalle takkutukalle, riittoisa myös.  

Kasvisruokapainotteinen ruokavalio jatkuu hyvällä mallilla. Tänään tein helppoa, täyteläistä ja supermaukasta bataatticurrya. Ok varioin vähän, esim lisäsin raastettua inkivääriä, hiukan Mutti tomaattimurskaa ja korvasin kookosmaidon kookoskermalla. Korianteria ei ollut mutta persiljaa oli. Päälle ripottelin fetaa. Ihan 5/5 kulinaristinen elämys. Menee vakioruokalistalle!

Luin taannoin HS:n jutun: Hyvän elämän ainesosat. Artikkelin idea oli tämä:

Toimittaja Laura Kangasluoma sopi kaksi vuotta sitten ystävänsä kanssa kokeilusta. He lähettäisivät joka ilta viestillä toisilleen listan asioista, joista ovat sinä päivänä olleet kiitollisia. Viesteihin ei tarvinnut vastata mitään. Tässä jutussa kaksikko kertoo, mitä viestit paljastivat heille hyvästä elämästä.

SYNKKINÄ PÄIVINÄ oli vaikeaa olla kiitollinen, mutta silloinkin löytyi yksi asia, johon tarttua: luonto. Olemme toki molemmat olleet kiitollisia auringonlaskuista tai viipyilevästä lumisateesta myös hyvinä päivinä, mutta niiden merkitys korostuu surkeina hetkinä.

Sama pätee kulttuuriin. Hyvä tv-sarja, kirja tai elokuva lohduttaa erityisesti silloin, kun oman elämän palikoista ei saa mitään kunnollista kasaan.

Perustettiin ystävän kanssa whatsapp ryhmä nimeltä "kiitollisuuspäiväkirja". Päivän päätteeksi ryhmään voi laittaa 1-3 asiaa, josta on kiitollinen. Voi olla yksi sana. Viestiin ei vastaa kukaan. Ei pöllömpi idea ja katsotaan onko siitä hyötyä, herättääkö ajatuksia jne. Siihen uskon, että hyvää jaksaa toivoa, kun sen huomaa.

Tein tällä viikolla mahtavan tori.fi löydön; valkoisen, tukevan vaaterekin, joka maksoi kuljetuksineen 10 e. Niin ja kaupan päälle tuli vielä pussillinen puuhenkareita. Tarkan markan tyttönä hyrisen tyytyväisyydestä! Olen nyt latonut rekille ilokkaan värisiä vaatteita, joista tosin suurin osa on kesämekkoja. Olen näköjään kesäisin värikäs - ja talvisin tummanharmaaihminen. Värikkäitä vaatteita ja asusteita ei ainakaan mun kannata piilottaa kaappiin. Todennäköisemmin ne menee päälle, kun ne on silmien edessä. 

Rentoa viikonloppua, murut!






2 comments

  1. Uusi vuosi ja uudet hyvät jutut. Kiitollisuuspäiväkirja on hyvä ja toimiva. Tosi hyvä idea tuo whatsupryhmä! Hyvää viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana idea tuo kiitollisuuspäiväkirja! <3 Toisinaan pitäisi muistaa ja oikein miettiä, mitä hyvää tai kaunista tässä päivässä on ollut ja jakaa se muillekin. Hieno löytö myös tuo rekki, todella edullinen löytö!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!