Uuteen vuoteen uudella energialla

Uusi vuosi ja uudet kujeet eli parasta juuri nyt:

- näen punaista, kun kaikki karppaavat tai ainakin puhuvat siitä. Yritän keksiä omalle ruokavaliolleni jonkin muun nimen kuin karppaus. Voisihan se olla vaikka "normaali, terveellinen ruokavalio", joka tietenkään ei kuullosta yhtään niin trendikkäältä. Uskon vahvasti, että kun pidän arjen kunnossa ja elän tasaisen terveellisesti, viime vuosina kasvatetut persusrasvat lähtevät tässä omalla tahdillaan sitten litomaan niille teille mistä tulivatkin. Askel kerrallaan! Onneksi olen muutoksissa sellainen, että kun jotain päätän - aika usein sinne pääsen.

- uusin oivallus on ollut syödä puuroa lounaaksi, halpaa mutta hyvää ja täyttää vatsan pitkäksi aikaa.

- toinen  oivallus on lisätä kikherneitä tai pieniä mustia papuja salaatteihin. Ne eivät maistu oikeastaan miltään, mutta niissä on runsaasti proteiinia ja ravintokuitua. 

- veriappelsiinit ovat kaupoissa, taivaallisen mehukkaita!

- olen vähentänyt kahvin juontia ja lisännyt teen hörppimistä. 

- alkoholin pois jättäminen ja tipaton tammikuu. Kaikki ystäväni tietävät, että olen kesäisin kuivan skumpan ja talvisin täyteläisen punaviinin rakastaja- hyvä viini on yksi elämän nautintoja. Olen kuitenkin alkanut miettiä voisiko olla elämää ilman alkoholia tai ainakin sitä olisi mielenkiintoista kokeilla. Eeva Kolun sanoja lainaten:  "Lopetin hiljattain alkoholin juomisen, koska olin utelias näkemään, mitä saisin aikaan jos nukkuisin yöni hyvin ja heräisin joka aamu kirkkaalla mielellä. Voin jo nyt lyhyen ajan jälkeen todeta, että viini, niin paljon kuin sitä rakastankin, vei aika paljon tilaa. Kun pää on skarppi lauantaiaamunakin, sinne mahtuu enemmän ideoita." Haluan kokeilla alkoholitonta elämää ainakin tammikuun ajan.

- olen myös vahvasti päättänyt lisätä kaikkia sateenkaaren värejä pukeutumiseen. Löysin tori.fistä pinkin tikkitakin - mulle aivan kreisiä, mutta samalla ihanaa! Niin ja oli halpa, 20 e.

- levylautasella soi toistolla Taylor Swift - erityisesti albumit 1989 ja  Midnights energisoi/inspiroi juuri nyt!

- Yle Areenan Minkä taakseen jättää ja Time ovat taattua brittilaatua. Kiitos vinkistä Niina! 

Vuosi 2024 tervetuloa - sinusta tulee varmasti huikea, jännittävä ja onnellinen. Ja ehkä minusta myös!

Kuva Pinterest

Papuja perkele!





Nää värit!!

3 comments

  1. Muutaman kohdan näistä voisin minäkin ottaa itselleni toteutettavaksi. No, tipaton tammikuu on jo menossa ja sokerin yritän jättää mahdollisimman vähiin.

    VastaaPoista
  2. Lupaava mietiskelyä.. ❤️

    VastaaPoista
  3. Hyvää mietiskelyä! Odotan innolla pinkin takin esittelyä ♥

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!