2:22 A Ghost Story pitää otteessaan loppuun asti

                                                                                                            Liput saatu

Olipa jännittävä ilta viikonloppuna ystävän kanssa Danny Robinsin 2:22 A Ghost Storyn parissa HKT:n Arena näyttämöllä!  Olen nähnyt näyttämöllä monia dekkareita,  mutta en koskaan varsinaista trilleriä. Näin jännityksen ystävänä ilahduin kovin! 

Jenny ja Sam ovat muuttaneet vauvansa kanssa viktoriaaniseen rivitaloasuntoon, jossa alkaa tapahtua outoja. Samin ollessa työmatkoilla Jenny kuulee itkuhälyttimien kautta ääniä aina kello 2:22. Hän uskoo talossa kummittelevan, mutta Sam löytää kaikkeen järkiperustelun.

He kutsuvat ystäväpariskunnan kylään, ja yhdessä he päättävät valvoa kello 2:22 asti saadakseen selville, tapahtuuko talossa todella jotain yliluonnollista.

”2:22 A Ghost Story on hyvin rakennettu trilleri, joka uskaltaa leikkiä karmivilla kysymyksillä tosissaan ja olla karheudestaan huolimatta inhimillinen”, sanoo ohjaaja Paavo Westerberg. (Kuvaus lainattu) 

Tarina esitetään yhdellä lavalla, hyvin yksinkertaisella ja hillityllä tavalla. Olohuoneen oven yläpuolella hehkuu pahaenteinen digitaalikello, joka kertoo kuinka pitkällä illassa ollaan, vaikka Samin ja Jennyn ystävän Laurenin päihtymisaste antaa myös asiasta jonkinlaisen käsityksen.

LAURI TILKANEN, PIA ANDERSSON, SANNA-JUNE HYDE, SAULI SUONPÄÄ
Kuva Ilkka Saastamoinen


Vauvan huone on poissa näkyvistä, ainoa yhteys siihen on itkuhälyttimen kautta – ehdoton klassikko nykyajan kummitteluissa! Simppeli lavasuunnittelu ja näyttävän rekvisiitan puute korostaa sitä, että , keskitytään vain näyttelijöihin ja heidän suhteisiinsa.

2:22 A Ghost Story tarjosi trillerimäistä jännitystä ja nasevaa dialogia, suosittelen lämpimästi erityisesti trillereiden ja dekkareiden ystäville. Näyttelijät olivat kaikki erinomaisia, lemppariohjaajani Paavo Westenbergin ohjaus taitavaa. 

Näytelmä ei ollut niin pelottava kuin luulin, mutta jännitys piti otteessaan loppuun saakka.  Parasta oli yllättävä loppuratkaisu ja se, että näytelmä jätti oivallettavaa esityksen jälkeenkin. Plussaa myös pariskuntien välisestä aidon tuntuisesta sanailusta, huumoria unohtamatta.  

Kesto on muuten juuri se 2 tuntia 22 minuuttia. Katso traileri

Ps vinkki viitonen, kannattaa mennä näytökseen avoimin mielin, lukematta liikaa arvosteluja ja välttämällä spoilerit. 




1 comment

  1. Oli varmasti erinomainen elämys! Täällä Kajaanissa on mahtavia kulttuurikuulumisia: Kajaanin kaupunginteatterin peruskorjatun teatteritalon avajaiset olivat viime viikonloppuna! Kajaanissa panostetaan myös kulttuuriin. Minä en ole vielä uutta teatteritaloa nähnyt, mutta lippu on jo Nälkämään Jussille morsian-esitykseen.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!