Kroatia on aina hyvä idea

Tulimme näimme koimme. Aurinkoa, merentuoksua ja kroatialaista ystävällisyyttä imettiin sydämiin. Kroatia on värikäs ja rento ja sen paras anti välittyi pysähtymisen kautta. Kahvilassa tai ravintolassa istuminen ja ihmisten seuraaminen esim rannoilla oli ihan parasta huvia. Mitä tarinoita tuon ja tuon pariskunnan/perheen takana on? Ainakin onnellisen oloisia pareja bongasin, ja jokin sydämessä liikahti. 



Parhauksia:

1. Aurinko ja lämpö - ikuinen vilukissa nautti jokaisesta hetkestä 25 asteessa. Kelit oli viime vuoteen verrattuna epävakaisemmat, mutta onneksi satoi ja myrskysi enimmäkseen öisin. 

Kaiken sählingin jälkeen majoituimme Podstranassa, samassa paikassa kuin viime vuonna. Tällä kertaa saimme kahden makuhuoneen huoneiston, jossa oli kaikki tarpeelliset mukavuudet. Melkein parasta huoneessa oli iso terassi, jolta oli sekä meri- että vuoristonäköalat ja taloa ympäröivät oliivilehto ja sitruunapuut. Heaven on earth!    



2. Lomamoodiin pääseminen oli hetkittäin niin hienoa! Kun voi kellua irrallaan kaikesta, olla yhtä aikaa täällä ja kaikkialla muualla missä on käynyt ja sielläkin missä ei ole. 

Tehtiin täysin mitä huvitti, nukuttiin pitkään, syötiin hyvin eikä stressattu mistään! Itse luin kolme kirjaa loman aikana ja pojat pelasi tennistä melkein joka päivä. 


3. Olin säästellyt Kaunokaisia kirjan lopun matkalukemiseksi, koska en halunnut että se loppuu.  Rakastin sitä viimeiselle sivulle saakka, siitä lisää loppuviikosta. 

4. Split ja Riva kävelykatu meren rannassa. Mikä ihana rento tunnelma, ihmisvirtoja, jotka soljuvat kuin lastut lainehilla, ravintoloita, baareja, kahviloita ja taidekojuja. Rivan läheisyydestä löytyivät myös mainiot edulliset ravintolat, jotka bongasimme Tripadvisorista.  




6. Pyöräily ja rannat. Vuokrasimme pyörät melkein joka päivä. Lähinnä pyöräilimme lähirannoille, leipomoon tai ruokakauppaan, eli kyse oli leppoisasta sunnuntaipyöräilystä.  

Väitän, että Adrianmeren vesi on erityisen kirkasta. Podstranan rannat olivat siistejä ja pikkukivisiä, joten uimatossut oli must. Aurinko, lämpö, meren tuoksu, pauhu ja merituulen tunteminen kasvoilla, koko alkuvuoden kestäneet murheet suli pois sitä mukaa, mitä enemmän meri-ilmaa valui keuhkoihin. 

7. Toisten tekemä ruoka. Airbnb:n huono puoli on toki valmiin aamiaisen puuttuminen, toisaalta äkkiäkös ne aamupalaleivät tekaisee. Välillä haettiin uunituoretta leipää läheisestä leipomosta ja aamupalamaisemat merelle olivat kaiken effortin arvoisia. Lounaat ja päivällinen syötiin useimmiten ulkona ja se oli ihanaa! Pizzat ja hampparit olivat n 12-15 e, salaatit n 10 e ja kala-ateriat 25 e. 

8. Keski-ikä ja sen hyväksyminen. Pojat kävivät monena iltana läheisessä ravintola/pubissa katsomassa fudista, samalla kun luin kirjaa terassilla ja siemailin Proseccoa. Ei haittanut yhtään olla täysi nörtti :)

Summa summarum, loma oli poikien mukaan 5/5, joten haaveillaan taas uudesta matkasta samalla kombolla, ollaan sen verran hyvä tiimi! 

Vinkki viitonen meno-paluu lennoista. Helsinki-Vantaan lentokenttä: lähdimme kentälle ennen kukon laulun aikaa, koska joka paikassa oli peloiteltu turvatarkastuksien jonoista. No jonoa ei ollut ollenkaan, toki meillä oli tositosi aikainen lento, lähtöaika oli klo 630.







Splitin lentokenttä on hyvin pieni ja tarjolla on lähinnä kämäsiä ylihinnoiteltuja vehnäsämpylöitä ilman mitään vihreää, kannattaakin ottaa omat eväät mukaan. Tyhjä vesipullo myös, pullon voi täyttää kentällä. 

Valoa uuteen viikkoon!


2 comments

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!