Ilostuttavia juttuja a la kesäkuu

maanantai 14. kesäkuuta 2021

 - Yle Areenan McDonald & Dodds. Laadukasta brittijännitystä, tykkäsin hurjasti. Jos tykkäät BBC:n Neiti Marplesta tai Hercule Poirotista, tykkäät tästä. Sarjan suola on brittiläisen poliisikaksikon vastakohtaisista persoonallisuuksista johtuvat erilaisuudet, yhdessä he ovat kuitenkin enemmän ja ennen kaikkea tiivis tiimi, joka ratkoo kiperiäkin tapauksia menestyksekkäästi.

- avun hakeminen ja saaminen. HYVÄ Terapeutti löytyi vihdoin ja viimein, etsinnät kestivät n 6 kk.! Niin happy!

- olen vissiin kovettanut itseäni pitkään, en ole itkenyt pitkään aikaan mutta tänään itkin itkin ja itkin. Jotain suurta helpotuksen ja irtipäästämisen tunnetta koin, ja olo parani. (Pojat olivat tennisturnauksessa, joten sain tehdä tämän rauhassa.)


- ELÄMÄ, niin paljon hyvää mutta ei kai kenelläkään elämä silti oo pelkkää auvoa? Vaikka paljon tapahtuuu, on kaunista ja kivaa, niin silti sitä kökköäkin vaan on. Huolta ja harmia. Onneksi 90 %:sti olen luottavaisella fiiliksellä, uskon että elämä kantaa.


- viime viikon lounas esim seitifileitä ja uusia perunoita korvasienikastikkeella (ja koska olen ahne, otin kylkeen vielä Melanzane alla parmigiana eli italialaista munakoisovuokaa). Ihan täykkyä!

- edellisen viikon yo-juhlat, joissa piipahdin. Porosuupalat (valion resepti) ja nokkos-fetapiirakka (marttojen resepti) olivat niin herkkua, mansikkakakkua unohtamatta. Ja olen kyllä niin ylpeä naapurin pojasta, joka pääsi pelkillä papereilla Kauppakorkeaan. 

- kesä ja marjat. Olemme ostaneet monta kertaa viikossa suomalaisia mansikoita ja (ulkolaisia) vadelmia.  Suoranaista törsäystä, mutta niin herkkua. Vielä kun hernekausi alkaisi!

- Anna-Leena Härkösen uusin Rikospaikka (2021) Otava. Olen vasta aloittelemassa mutta vaikuttaa lupaavalta. 
 
Kesäiloa murut, muistetaan omavaloisuus!

3 kommenttia :

 1. Kiitos sarjavinkistä, brittisarjat ovat ihan parhautta. <3 Hienoa, että terapeutti löytynyt. Täälläkin huomenna eka aika psykologille, saas nähdä ollaanko match. Haluan apua ja työkaluja tähän turhan murehtimiseen, siitä on tullut tapa, joka vaikuttaa yöuniin.

  Auringon säteitä viikkoosi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä brittisarja best, väkivaltaa ei paljon ja enemmän juonenkulkua ja nokkelaa dialogia.

   Mahtavaa, että sinäkin olet hakenut apua. Niin olen sitä mieltä, että jos yhtään menneisyyden painolastia, avun hakeminen on vain viisautta ja lahja samalla myös omille lapsille.

   Onnellista ja hedelmällistä itsetutkiskelun matkaa sinne, samaa toivon itselleni <3 Ihanaa helleviikkoa Tiia <3

   Poista
 2. Saispa korvasienikastiketta :)

  Minulla on myös muutama tuttavan lapsi, joka on päässyt suoraan yliopistoon ylioppilastodistuksen perusteella. Olen vaan aivan järkyttyneenä lukenut, kuinka hyvä todistuksen pitää olla, että opiskelupaikka sillä aukeaa ja kuinka koko ajan kiintiö todistuksella sisääntulevista kasvaa. En näe sitä pelkästään positiivisena, koska se tuo ihan hirveät paineet kirjoituksiin ja ilmeisesti ainetta voi ainoastaan kerran yrittää korottaa. Itsehän jäin aikoinaan ilman toivomaani opiskelupaikkaa lähinnä sen takia, että sairastuin agressiiviseen angiinaan. Ihan hyvin olisi voinut käydä niin, että ylioppilaskirjoituksista olisi tullut huonot tulokset, jos angiina olisi osunutkin niiden päälle.

  Marjakausi on ihan parasta. Nam! Ollaan kavereiden kanssa naureskeltu, että onhan ne marjat niin hyviä sellaisenaa, mutta kummasti vielä parempia jos alla jätksiä tai vaikka pavlova ;)

  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Powered By Blogger
Back to Top