Yksi tärkeimmistä kuorien riisujista ......

torstai 17. kesäkuuta 2021

"Yksi tärkeimmistä kuorien riisujista on ollut lempeän asenteen opettelu itseäni kohtaan - silloinkin, kun en suorita ja täydellinen ja tehokas. Sisäinen puhe on pikku hiljaa alkanut muuttua kauniimmaksi. Vaatimukset itseä kohtaan

ovat tulleet tähdistä ymmärrykseen, aina jokainen hetki on riittävä - juuri sellaisena. Muista ihmisistä on tullut omaa heimoa. Maailma on alkanut koskettaa kauneudellaan. Sydämen kiitollisuus on muuttunut sanoiksi ja ymmärrykseksi siitä, kuinka paljon hyvää voimme sanoilla saada aikaan. On alkanut tuntua, että sama elämä hengittää meissä kaikissa elävissä, ja siksi on enemmän samaa kuin erilaista. "

" Et voi poistaa kokemuksiasi ja elämän jälkiä itsessäsi. Et voi saada tapahtunutta tapahtumattomaksi. Ne ovat osa sinun elämääsi, osa polkuasi, osa sinua. Jokaisella meistä on mahdollisuus katsoa itseään ja oman elämän jälkiä uudessa valossa. Avoimesti ja lempeästi. "

- Lempeyden kirja Sanna Wikstöm ja Reija Könönen -

Oma ongelmani on aina ollut se, että nielty kiukku on kääntynyt sisäänpäin, itseeni. Tällöin elämä on alkanut näyttäytyä raskaalta lähes mustalta, ja  samalla se on muuttunut (keskivaikeaksi) masennukseksi.   

Uskon kuitenkin, että lempeyttä voi opetella myös 40+ iällä ja itselleni opettelu taitaa olla elämänkestoinen matka. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Itseään (välillä) lempeästi katselee, toivottavasti sinäkin!

TaruLähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Powered By Blogger
Back to Top