I love Kiti Kokkonen

perjantai 30. heinäkuuta 2021

Olen seurannut koko kesän MTV3:n Kesäterassi haastatteluohjelmaa. Olen niin nautttinut mielenkiintoisista vieraista ja keskusteluista, jotka välillä menevät ilostuttavasti pintaa syvemmälle.  Tykkään myös hurjasti juontajista Tuija Pehkosesta ja Lore Backmanista. Jotenkin symppiksiä ja fiksuja molemmat!

Olipas raikas haastis, kun Kesäterassin vieraaksi saapui tällä viikolla iki-ihana (the Tanhupallo) Kiti Kokkonen. Olen seurannut Kitiä IG:ssä varmaan jo n. 100 vuotta ja ihaillut aina hänen huumorintajuaan, käsillä tekemistään ja luovuuttaan. Lisäksi hänellä on selkeästi jalat maassa ja mikä parasta hän ei puhu diipadaapaa, vaan on raikkaan rehellinen.     

Tämä super ja monilahjakas ihminen sanoo haastiksessa suoraan, että on ollut välillä taiteellisen johtajan roolissaan "vapaamatkustaja" ja että on ollut vaikea ammentaa positiivisuutta tässä tilanteessa, jossa teatterit ovat olleet suljettuja ja esiintyvät taide on ollut lähes kokonaan tauolla.

Hän myös sanoo, että Tanhupallon rooli ja tunnettuus on ollut yksityisen elämän puolella ei "niin hyvä juttu". Mitä taas tulee eroihin Tanhupallon maailma versus aikuisen perspektiivi, Kiti vastaa: "Tanhupallo elää hetkessä, se on rehellinen ja suora, se ei pelkää ja se on toivorikas. Tanhupallo näkee maailman avonaisena ja paljon kauniimpana kuin aikuiset."

"Tanhupallokeikkoja olen tehnyt intuitioilla, mikä tuntuu hyvältä, ja kuitenkin säästellen. Osa niistä on hyväntekeväisyyskeikkoja osa rahakeikkoja." 

Ja sitten yllättävä kommentti: 

"Olen itse hyvin pessimistinen, ja melankoliaan taipuvainen, en ole ollenkaan sellainen mikä mediakuvani on eli superpositiivinen."

Kun häneltä kysytään, onko aurinkoisuus Kitin sosiaalinen rooli, hän vastaa: "en tiedä onko se rooli vai jokin selviytymiskeino. En missään nimessä tarkoita, [että teeskentelen], olen aina sellainen kuin olen, en mielestäni esitä. Perusvireeni on kuitenkin melankoliaan taipuvainen ja tykkään olla kotona yksin, mutta sitten kun oon ihmisten kanssa tekemisissä, musta se on ihanaa, mutta en ole oikeasti mikään ilopilleri joka vain naureskelee. Ja ehkä se on jotain miellyttämisen haluakin - ettei halua tulla sosiaalisiin tilanteisiin murjottamaan, vaan sitten voin kotona kärvistellä."

Jotenkin niin samaistuin tuohon Kitin viimeiseen kommenttiin. Ajattelen itse, että olen sosiaalinen introvertti, joka ehkä myös välillä pyrkii miellyttämään iloisuudellaan sosiaalisissa tilanteissa. En myöskään (todellakaan) ole aina positiivinen, välillä koen vahvasti melankolian tai vihan tunteita, ja ehkä myös välillä työnnän niitä syrjään, nielen niitä, vaikka niiden läpikäyminen olisi järkevintä 

Ja tämä on sellainen juttu, josta haluan päästä eroon. Eikö se ole niin, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku?

Summa summarum- rehellisyys ja aitous on bestest. Kiitos Kiti <3 

Kuva  

5 kommenttia :

 1. I love Kiti Kokkonen too <3 Ihanan aito ihminen, jolla on uskomaton lahja luoda kaikkea kaunista.
  Kivaa viikkistä Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka sanasta samaa mieltä kanssasi Outiliini <3 Ja tuo luovuus, jotain samaa on sussa <3

   Poista
 2. Luonnollisesti en Kitiä täydellisesti tunne, mutta muutaman kerran saanut tavata, meidän kotona käynyt ja serkkuni seurusteli vuosia Kitin siskon kanssa ja allekirjoitti samat fiilarit Kitistä. On ihanaa, että sain tutustua Kitiin ennen kuin Kitistä tuli Tanhupallo, jännitän julkkiksia, mutta Kitiä ei tarvitse jännittää ja on mututuntuma, että julkisuus on osittain Kitille riesa, ellei kivoja työprojekteja lasketa mukaan.

  Mutta Kitiin törmäsin pari vuotta sitten ja voi sitä aitoa riemua puolin ja toisin miten hihitettiin ilosta. Kiti ottaa ihmiset ihmisinä, on herkkä, vaatimaton ja aito ja Kitin Facebook kamusena olen saanut vuosia nauttia Kitin nerokkaista ajatuksista, oli kyseessä asia kuin asia ja voi pojat se itseironisuus. Kuin myös melankolia ja Kitin pessimistiset jutut, niissäkin on se huumorin vire, mikä on paras tapa purkaa ärsytystä.

  Kiti uskoo, että ollaan avaruusolioita kaikki, pukeutuu samaan Bambi-mekkoon kuin meikäläinen, ollaan vaihdettu peltipurkkeja. Kitistä tuli wow-efekti heti ja Kiti imi puoleensa, koska on totaalisen aito ihminen. Sellaisille jutuille naurettiin, joita ei tässä hihi voi mainita, mutta Kitin kanssa tuli fiilis, kuin olisi tunnettu aina.

  Kiti on kyllä satumainen taikaolento, ihan yksi parhaita alieneita ja ihan parasta Kitissä on vaatimaton aitous. <3 Joten täällä toinen joka todella tykkää Kitistä. <3

  Iloista viikonloppua Taru. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sua onnekasta, että olet saanut Kitin tavata ja tuntea. Voin vain samasta haaveilla. Niin vaatimaton ja IHANA tyyppi.

   Ehkä myös tuo Kitin vaatimattomuus kolahti. Kun Kesäterassia katsoo siellä on (liian) paljon niitä jotka kehuvat itseään tai lause alkaa aina MINÄ/"KEHU". Kiti selvästikin näkee sen, että yhdessä olemme enemmän.

   Ihanaa ja valoisaa viikkistä Tiia <3

   Poista
 3. Kiti on ihana. Ainakin hänestä saa just sellaisen herkän, taitelijamaisen, perhettä rakastavan, vaatimattoman ja tosi tavallisen ihmisen kuvan. Ja taito nauraa itselleen ja kohdata kömmähdykset huumorilla, on yksi, mikä myös kolahtaa. Ja rehellisyys.

  utta säkin oot ihana! <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Powered By Blogger
Back to Top