AND JUST LIKE THAT - ARVIO

Sex and the City - minulle ko. tv- sarja merkkasi paljon, olinhan sinkkuna juuri siihen aikaan kun sarja pyöri täällä Suomessa. Minulle sarja oli enemmänkin tv- sarja naisten välisestä ystävyydestä - ei niinkään seksistä - kuten media halusi ajatella. Rakastin sitä tosiasiaa, että sarjassa naiset puhuivat kahviloissa, ravintoloissa ja drinksuilla kuumista puheenaiheista esim. elämästä, miehistä, avioliitosta, eroista,  (seksistä) – HE todella puhuivat ja puhuivat!!! He eivät olleet aina samaa mieltä asioista, he myös riitelivät, mutta myös tukivat toisiaan hädän hetkellä. Napakka dialogi oli sarjan "punainen lanka" roisia huumoria unohtamatta. Ja toki sarjan puvustus oli aivan omaa luokkaansa kaltaselleni ikoniselle muotikoordinaattorille (lol!).


Paljon on virrannut vettä Vantaan joessa vai pitäisikö sanoa Hudson joessa, nyt kun "And just like that" alkoi eilen 9.12. HBO:lla. Kymmenen osainen sarja kertoo pandemian jälkeisestä elämästä New Yorkissa, jossa sydänystävät Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) ja Charlotte (Kristin Davis) ovat kaikki saavuttaneet 50 vuoden kunnioitettavan iän. He kaikki ovat vakiintuneet,  kasvaneet ihmisinä ja kasvavat edelleen. Miranda palaa kouluun ryhtyäkseen ihmisoikeuksien puolestapuhujaksi. Entinen seksikolumnisti Carrie on nyt sosiaalisen median ihailija ja podcaster. Entinen taidegalleristi Charlotte tarkastelee itseään yli vuosikymmenen äitiyteen panostamisen jälkeen.

Positiivista on, että päähenkilöiden ikää ei ole peitelty, he kaikki ovat ymmärrettävästi ikääntyneet. Mirandan punaiset hiukset ovat harmaat, Carriekin omaa ryppyjä ...no OK Charlotten kasvoille on tapahtunut jotain. Stevellä on kuulolaite ja Mr Big - no ei hänestä enempää, etten spoilaa. 

Samantha Jonesin puuttuminen tekee ison loven sarjaan, Samantha oli ehdottomia suosikkejani STC:ssä. Hän oli villi, kesyttämätön, rohkea, menestynyt ja avoimen seksuaalinen eli monessa asiassa itseni vastakohta. Valitettavasti suorapuheisuus, naseva dialogi ja terävät sutkautukset ovat vähentyneet Samanthan poissaollessa ja harvat seksipuheet ovat poliittisesti korrekteja. Samaan syssyyn päähenkilötrion dynamiikka ei toimi samalla tavalla kuin aiemmin. 

AJLT ei kerro enää kolmekymppisistä deittailevista naisista, vaan elämää nähneistä viisikymppisistä, jotka yrittävät luovia muuttuneessa maailmassa.  Enää ei etsitä oikeaa miestä, nyt etsitään ennemminkin itseään.  Ja kuitenkin AJLT on edelleen tarina naisten välisestä ystävyydestä.

Verrattuna Sex and the Cityyn, AND JUST LIKE THAT on kuin Capperin artesaanipizza versus saarioisten jauhelihapizza mikrossa lämmitettynä ja kuitenkin saarioisten pizzassa on jotain turvallista ja samaistuttavaa. Puutteistaaan huolimatta, AJLT on ehdottomasti katsomisen arvoinen.



5 comments

  1. Olenkin miettinyt, että pitäisikö tuo sarja katsoa, että kannattaako. Kiitos siis vinkeistä, luulenpa, että sarjan tulen kuitenkin katsomaan.
    Mukavaa viikonloppua sinulle Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kannattaa jos vähänkään tykkäsit SAT:sta! Hyvää viihdettä New York maisemilla ja ihanilla vaatteilla. Rentoa viikkistä Outi <3

      Poista
  2. Minä katsoin eilen kaksi ensimmäistä jaksoa ja tykkäsin. Vanhojen jaksojen loistoon sarja ei todellakaan vielä yltänyt ja sellainen terävä hammas puuttui. Mutta lähtökohdissa oli paljon hyviä elementtejä ja ylipäänsä ihan juhlaa on se, että on sarja joka kertoo viisikymppisistä naisista. Meillä Hra Kepponenkin katsoi jaksot ihan sujuvasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SAmaa mieltä, terävin hammas puuttui mutta paljon oli hyvää. Ja todellakin mahtavaa, että 50 plussat ovat laatusarjan pääosassa - ou jeah.

      Pisteet Hra Kepposelle <3

      Poista
  3. Eilen katsoin toisen jakson. Nyt odotan jo torstaita ja uusia jaksoja! Terävin hammas tosiaan puuttuu, mutta sopii loistavasti elämäntilanteeseeni, jossa mulla on yhtä-äkkiä mua yli 20 vuotta nuorempia työkavereita ja omaa ikää tulee pohdittua.

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!