Parasta juuri nyt

- olen täysin addiktoitunut MTV:n hyvänmielen Kotoisa-sarjaan (klik). Varsinkin, jos kaipaa inspistä kodin laittoon tai remontoimiseen, kannattaa ehdottomasti katsoa. Ja jos tykkäsit Huvila ja Huussista, tykkäät tästäkin. Kyllä sisutussuunnittelijat ja remontoijat ovat ihmeen tekijöitä!

Kuva Pinterest


- sunnuntaista lähtien olen syönyt chili sin carnea feta/kreikkalainen jogurtti mössöllä + salaatilla. Taivaallista, halpaa ja kevyttä! 

- Maaret Kallion Hs kolumni Seitsemän ajatusta levottomaan aikaan (klik).

HUOMAA, YMMÄRRÄ JA SALLI se, mitä sinussa ja läheisissäsi tapahtuu. Havahdu haluun seurata uutisointia hetki hetkeltä. Ohjaa silti itseäsi ja perhettäsi napakasti myös muihin toimiin. Luota siihen, että lukemattomat viisaat aikuiset ratkovat kaikin tavoin rauhaa maailman mittakaavassa, ja sinun tärkein rauhantyösi on hyvin lähellä.

PUHU MYÖS KEHOLLE, ÄLÄ VAIN SANOIN. Huomaa, miten mieli voi olla kuormittunut ja ajatus katkeilla. Salli muistin heikkenemisen hetket kovassa kuormituksessa.

Kuuntele kehoa, joka viestii tärkeää tilanneraporttia mielesi tilasta. Huomaa hengityksen kiivaus, levottomuuden lepatus. Välitä siksi myös keholle turvaa.

Suojele yötä, lepoa ja unta. Väsymys lisää uhkaa, mutta lepo rakentaa rauhaa.

TARTUTA TOISIINKIN RAUHAA. Anna keskusteluiden tulla ja mennä, jakakaa ja pohtikaa yhdessä maailman tilannetta ja mielessä herääviä tunteita. Sitten maadoittukaa yhdessä arkeen, jokaiseen avautuvaan kevätaamuun, kahvikupilliseen, puhtaisiin lakanoihin tai saunan lempeisiin löylyihin.

LUO RAUHALLE TIETOISESTI TILAA JA AIKAA. Kuuntele itsessäsi ja läheisissäsi, milloin on aika toimia ja milloin taas tärkeintä levätä. Salli arkeesi, elämääsi ja maailmankuvaasi myös jotain ihan muuta.

Kastele kukkia, anna elokuvan tuoda taukoa, tanssin askeleiden viedä ja musiikin voiman hoitaa. Rakenna rauhaa legopalikka kerrallaan, silitys silitykseltä ja hengitys hengitykseltä.

ÄLÄ ETSI RAUHAA. OLE SITÄ. Ole sitä itsellesi, toisille, nuorillemme, lapsillemme. Luodaan yhdessä rauhan mittaamattoman pitkä ketju, jossa jokainen saa vuoroin kantaa ja tulla kannetuksi. Me selviydymme, väistämättä.

 - video, joka kannustaa uskaltamaan ja muuttumaan. Iho meni kananlihalle kun sen katsoi, suosittelen katsomaan! 


- tää mulle uusi kappale AJR - The Good Part soi jatkuvalla repeatilla levylautasella. Näinä hulluina aikoina yksi jos toinenkin miettii - Can we skip to the good part??

Have I done my best here, or
Will I be here next year, or
Are these my best years yet?
Was looking forward to
Being important but
I'm not important yet
If you put this scene on a movie screen
Is it called a happy end?
If the world gets me
Where I'm supposed to be
Will I know I've made it then?
It's so hard
Can we skip to the good part?


Voimia ja valoa arkeen, murut!


6 comments

  1. Kiitos näistä inspiraation aiheista, Taru, joita postauksesi ovat täynnä! <3 Tuo video oli kyllä upea, lopussa nousivat karvat pystyyn ja kylmänväreet menivät selkäpiitä pitkin. Kyllä, ja uskaltaminen on upeaa!

    VastaaPoista
  2. Haleja ja aurinkoisia päiviä sinulle Taru <3

    VastaaPoista
  3. Minkäkin olen niin koukussa kaikkiin remppaohjelmiin. Kenen kotona?-sarja kiinnostaa sisustusnäkökulmasta. Inspiksiä oman kodin sisustamiseen ja remontointiin on kertynyt. Niistä osa toteutuu (jollakin pitkällä aikataululla), jotkin saattavat jäädä haaveeksi. Ihanaa viikon jatkoa sinulle,Taru <3

    VastaaPoista
  4. Sulla on aina niin oivaltavat ja ihanat sitaatit <3

    VastaaPoista
  5. Minä en ole hetkeen katsellutkaan Kotoisaa, pitääpä kurkistella taas. Huvila ja huussi on vakiosuosikkejani. Joka vuoden alusta käydään aina saman keskustelu kaverini kanssa "Joko olette ilmoittaneet Evitskogin tarjolle ohjelmaan?" :D :D :D Meillä kaivattiin mökillä juurikin kokonaisvaltaista muutosta.

    VastaaPoista
  6. Täällä ihan samat suosikit, Kotoisa ja Huvila & Huussi! Samoin Strömsö ja muut ruotsalaiset puutarha/kotoilu/ruokaohjelmat + tanskalaiset versiot. Maaret Kallion sanoissa viisaus ja tarvittava tyyneys juuri nyt. Lämminhenkistä viikonloppua sinne ❤

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!