Tulimme näimme koimme: Lissabon

Voi Lissabon, minkä menitkään tekemään jo toisen kerran! Kukkulainen kaupunki kapeine kujineen ja rapistuneine taloineen vakiinnutti Lissabonin ehdottomaksi lempikaupungikseni Euroopassa. Aurinkoa ja portugalialaisten ystävällisyyttä imettiin sydämiin. Vanhojen raitiovaunujen kolina, kapeat kujat ja laatoitetut talot, ihanat maisemat ja herkulliset ruuat (erityisesti salaatit ja kala) tulivat Lissabonissa vietetyn neljän päivän aikana hyvin tutuiksi.

Lissabon on värikäs ja rento ja sen paras anti välittyi juuri pysähtymisen kautta. Kahvilassa tai aukioilla istuminen ja ihmisten seuraaminen oli ihan parasta huvia. Mitä tarinoita tuon ja tuon pariskunnan/perheen takana on? Parasta ajan vietettä!Kuva siskoVaikka nyt ei ollut vielä high season, turisteja oli hurjasti liikenteessä. Esim jos haluat ajaa vanhalla ja maineikkaalla raitiovaunulla nro 28 Lissabonin tunnettujen kaupunginosien läpi, kannattaa varautua hemmetisti jonottamaan. Kun saavuimme paikalle n. klo 1030, jonotusaika oli 2 h. Eli aikainen lintu madon nappaa, ole ajoissa liikenteessä!

Muutama tärppi:

Jos haluat nähdä muuta kuin Lissabonin esim Sintra, Cabo da Roca and Cascais, osallistu tälle retkelle. Ihan loistava palvelu, nouto hotellilta ja takaisin. Hinta n 50 e /hlö. 


Maista portugalilaisia turskapyöryköitä - Bolinhos de bacalhau. Tykkäsin todella paljon!Kauppoja oli laidasta laitaan, oikeastaan kaikki samat ketjut kuin Suomessa. El Corte Inglesin kosmetiikkapuoli oli toppen sisältäen esim Sephoran ja uudet merkit, joita ei vielä Suomessa ole. Siskon tyttö, sisko ja minä olimme kuin Liisa Ihmemaassa. Espanjalaisranskalainen vaateketjun Stradivariuksen myymälä löytyi myös. Sisko (joka on tyylilyyleistä tyylilyylein) osti tämän farkkuhameen. Itse löysin Zaran täydellisesti istuvat 100% nahkaiset sandaalit, 45 e. 

Kotiin toin mausteita, suklaata, pojille sellaisia energiajuomia joita ei löydy vielä Suomesta (! tähän on tultu), asusteita, herkkuja, paikallisia sipsejä ja sriracha -kastiketta. Pojilla kun on kummallinen mieltymys tulisiin kastikkeisiin, niitä testaillaan usein juhannuksena saunassa :) (älä kysy yksityiskohtia)

Summa summarum Lissabon on ihana ja tämä ajatus:

 "Onni tulee oikotietä: siitä, että haluaa, mitä on saanut."

- Oili Valkila


Kuva: sisko

4 comments

 1. Tuo reissu on selvästi ollut aivan ihana ja ollut juuri sitä mitä tarvitsit.
  Ihanaista viikkoa sinulle Taru <3

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että "juhlamatkasi" oli onnistunut ❤️ Hienot sandaalit 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irti arjesta ulkomailla tekee AINA niin hyvää <3 Iloa!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!