Kesäkuun sillisalaatti

                                           Kirja pr näyte



 - Marimekon Kausi Paitamekko on ilahduttavan tukevaa puuvillatwilliä, nyt alessa esim Marimekko tai Stocka -50 %. Mikä parasta mekko on oivallinen sekä kesään että talveen. 



- Indiskan ihana kukkakuvioinen mekko, joka on valitettavasti loppuunmyyty melkein joka paikasta, paitsi Turusta. Harmi, että Pk seudulta on sinne kovin pitkä matka..... 


- kulunut kesä on ollut siinä mielessä ihana, että molemmat pojat ovat kesätöissä ja molemmat kokkaavat suurimman osan arkiruuistaan. Niin parhautta! Jos olin vielä pari vuotta sitten kodin ainoa kokki, ohi ovat ne ajat, halleluja! 

- enää 2 työpäivää ja mulla alkaa LOMA! 

- kesän ihanin kirja: Minna Rytisalon feministinen ja oivaltava Jenny Hill (WSOY 2023)

Jenny Hill on tarina keski-ikäisestä Jennistä, joka lasten aikuistuttua jättää pettävän miehensä ja merenrantatalonsa ja aloittaa alusta vuokrakodissa, jossa kaikki on vähän homssuista, mutta elämä vihdoinkin oma. Sääntöjä tiukasti noudattanut ja muita miellyttänyt Jenni alkaa eron jälkeen lähes viisikymppisenä miettiä ensimmäisen kerran, mitä hän itse elämältä haluaa ja kuka hän kaikkien sääntöjen ja velvoitteiden alla on. Jenny Hillin tarina on oiva esimerkki siitä, että maailma ei räjähdä, vaikka nainen sanoo ei ja ryhtyy elämään niin kuin itsestä oikealta tuntuu. 

Kirjaa lukiessani samaistuin, oivalsin, nauroin, kanssa elin ja hengitin samaa ilmaa Jennyn kanssa. 

Ja kirjan oivaltavia sitaatteja tuli alleviivattua, koska niihin haluan palata yhä uudestaan ja uudestaan.

”Meidän todelliset tarinamme ovat liian vaarallisia, ja meidät on pakotettu muotteihin, joista emme tunnista itseämme enää ollenkaan.”

”Jokaisen sisällä kuitenkin on avoimina pysyviä polkuja ja toisia, jotka kasvavat umpeen, ja ne risteilevät toistensa yli ja läpi, niiden määrä lisääntyy vuosien myötä eikä siinä mitään murehtimista ole, sellaista metsässäkin on.”

”Nyt ei ole sovittelun aika, se on päättynyt, nyt liikkuvat tunteiden mannerlaatat, ja kun ne lähtevät liikkeelle, näky on kaunis ja hurja.”

Oivallukseni: haluan (edelleen) kasvaa Jenny Hilliksi. Se tarkoittaa sitä, että on aika katsoa eteenpäin, tulla nähdyksi ja säkenöidä. Lopettaa itsensä piilottelu, olla kaunis juuri sellaisena kuin on. 

Pieniä liikahduksia, ilohyppyjä ja rentoa kesäfiilistä jokaiselle,

Taru


5 comments

  1. Ihana tuo Marimekon paitamekko <3 Erinomainen oivallus! Aurinkoa ja iloa <3

    VastaaPoista
  2. On oikeasti ihana tunne kun lapset alkavat tekemään ruokia. Meillä tänään odotti myös Muhiksen tekemä ruoka täällä töistä tulijaa.
    Ihanaa loppuviikkoa Taru <3

    VastaaPoista
  3. Olen tykännyt tosi paljon Rytisalon kirjoista. Täytyypä yrittää lomalla lukea Jenny Hill.

    Meillä pojat kokkaavat jonkin verran, saisivat kokata enemmänkin. Edelleen meillä on aivan liikaa kotitöitä ja nuorisolla palveluodotuksen liian korkealla.

    Ihanaa kohta alkavaa lomaa! Rentoudu, nauti kesästä ja lataa akkuja.

    VastaaPoista
  4. Kun luin kuvauksen Jennystä, ajattelin sua. Ehkä se olet sinä :) Iso hurraahuuto sille, että sun pojat on alkaneet tehdä ruokaa!!!!! Ajattele mikä helppous!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!