Miten loman ensimmäinen viikko menikään?

Universumi on siitä jännä, että se tuo sinulle, sitä mitä tilaat. Ainakin joskus. 

Itse pyysin lomalta rentoutumista, parempia yöunia sekä olla oman itsensä paras sielunkumppani - ja ainoa ihminen maailmassa, joka osaa antaa minulle aivan kaiken, mitä haluan ja tarvitsen. 

Ensimmäisellä lomaviikolla sain sitä mitä tilasin, mutta en siinä muodossa kuin toivoin. 

Piti tehdä kaikenlaista, tavata ystäviä jne. Mutta energiat olivat ihan nollissa. Nukuin todella huonosti, monta kertaa yössä heräillen. Päätä särki, toinen korva oli täysin lukossa ja suunympärysihottuma sai mut näyttämään Joker-elokuvan antisankarilta. Osa sovituista menoísta piti vain siirtää, onneksi hyvät ystävät ymmärsivät ja sanoivat: "harmi, mutta ymmärrän. Lepää ja kerää voimia." Ehkä juuri siksi, en tuntenut itseäni luuseriksi, vaan ihmiseksi, joka joskus jaksaa ja joskus ei.


Mariela Sarkiman kurssin ensimmäinen tehtävä oli kirjoittaa kirje itselle, rehellisesti ja suodattamatta. Olisihan se ollut kiva, jos olisi voinut kirjoittaa kaikkea ihanaa ja valoisaa. Valmis kirje sisälsi lempeyttä ja empatiaa, mutta myös myrkynmustaa liejua, joka oli niin hyödyllistä, ellei suorastaan pakollista saada ulos. Usein vaikeiden asioiden sanoittaminen auttaa, ja kun asioista puhuu niiden oikeilla nimillä, niistä tulee totta. Ja kun hemmetin paskat asiat hyväksyy, niiden kanssa voi oppia elämään.  

Summa summarum, väsymys, pysähtyminen ja lepo pitää pienen naisen maan pinnalla. Pakottaa makaamaan. Miettimään mennyttä ja kirjaamaan ylös tulevaa. Ei se ole huono. Nyt on näin, huomenna toisin. Ja jos ei huomenna, niin pian.

Väsyneen viikon päätti perheviikonloppu mökillä. Isä the handyman auttoi kaikessa mahdollisessa ja mahdottomassa. Saatiin kaivon pumppu toimimaan ja ruohonleikkurikin sai uuden elämän. Rakastan tätä miestä ja mikä parasta pojat opiskelivat hommissa mukana. Loistavan mökkiseuran kruunasi siskon perhe, kiljusten herrasväki oli taas koossa ja hetken aikaa kaikki oli hyvin.

Tästä on hyvä jatkaa 2. lomaviikkoon. 

Jatketaan lempeästi harjoituksia,

Taru 

Elämäni miehet2 comments

  1. Välillä lepo ja pysähtyminen on se paras tapa viettää lomaa tai vapaa-aikaa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, ainakin jos voimat kateissa, niin kuin mulla! Ihanaa pian alkavaa lomaa sinne!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!