Parasta juuri nyt

 - Sabrina Carpenterin Espresso-kappaleelta ei ole voinut mitenkään välttyä tänä kesänä ja vihdoin daamilta ilmestyi kuudes albumi. Kepeää hyväntuulista poppia, tykkään paljon!

- luin tällä viikolla ihanan ja armollisen kirjan Tiia Rantasen Suurin piirtein (Kosmos). Se on omaelämäkerrallinen tutkielma lapsuudesta työuran alkuvuosiin. Kirja osoittaa verrattomasti, että jokaisen elämä on täynnä tarinoita ja anekdootteja, vaikkei elämä olisikaan mikään vaikeuksista voittoon tai ryysyistä rikkauksiin -sankaritarina. Ihan mahtavaa, että menestystarinoiden sekaan mahtuu myös elämäkerta, jossa kaikki ei menekään nappiin!

”Kirja on vastapainoa menestysnarratiiveille ja sille, että täyttä elämää elävät ihmiset heräävät aamuviideltä ja juoksevat maratoneja”, Rantanen sanoo. ”Todellisuudessahan riittää varsin hyvin, että elämä on ihan ookoo, ja on vain plussaa, jos onnistuu pitämään vähän hauskaa matkan varrella.”

Samaistuin myös Tiian kokemuksiin työelämästä: Rantasen työura ei ole ollut suoraviivainen, vaan se on poukkoillut sinne tänne. Sama juttu itselläni, en ole koskaan tiennyt tarkasti mikä musta tulee isona, olen koko elämäni ajelehtinut työpaikasta toiseen, ja ensimmäinen oikea työpaikka (sattumalta löydetty) on määrittänyt loppuelämän työuraa,  Sekin on OK, kuinka lohdullista!


Summa summarum: kirja on eräänlainen synninpäästö haahuilijoille. Asiat voivat järjestyä ihan hyvin, vaikkei suuntaa heti olisikaan. On ihan ok, että kaikki elämässä on pelkästään ihan ok.

Tiian kirjoitustyylistä tulee mieleen ehkä ensimmäisenä Laura Friman, kepeys, huumori ja suorapuheisuus iskivät ainakin muhun täysillä. Lämmin suositus, Tiian blogia voi muuten lukea !

- tapasin pitkästä aikaa Pinkin, ja keskustelun aallot pyykäisivät tällä kertaa aiheeseen: lasten lentäminen pesästä. Pinkin kommentti: "sun pojat voi lentää pesästä hyvinkin nopeasti" kolahti ja pisti mietteliääksi (myöhemmin myös vähän itketti). Olenko ollut hyvä äiti? Olenko muistanut opettaa tärkeitä asioita, esim työelämästä, lähimmäisen kohtelusta tai parisuhteesta? Meidän yhteinen arki on kuitenkin ollut poikien lapsuus ja vaikeitakin asioita ollaan vuosien saatossa koettu, toki myös paljon hyviä ja ihania. Kaipa sitä vain pitää ajatella, että on tehnyt parhaansa, ainakin tällä hetkellä pojat tuntuvat olevan hyvässä paikassa elämässään ja toivoa, että niiden siivet kantaa. 

- Lidlin pistaasi croisantit ovat ihania!      

- pääsin töissä pikkujoulutoimikuntaan, jee.




Valoa elokuun viimeiseen päivään ja terkkuja mökiltä! Eilen oli lämmintä 25 ja tänään 13, istun tässä terassilla talvitakissa ja ajattelin pian maalata + lämmittää päiväsaunan. Ei huono.    

0 comments